Een levensloopbestendig huis


Het is een droom van veel mensen. De kinderen zijn uit huis, je woning is nu te groot, onpraktisch of gedateerd. Je kunt nu je droomhuis huis gaan bouwen, waar je comfortabel en zonder ergernissen kunt wonen. Waar moet je aan denken?

Beurs Eigen Huis bouwen verbouwen architect ontwerp droomhuis

Een geschikte kavel

Voordat je een kavel gaat zoeken is het goed om voor jezelf je woonwensen op papier te zetten. In een levensloopbestendig ontwerp wil  je alle belangrijke ruimtes op de begane grond plannen. Dit betekent dat je bouwperceel wat groter moet zijn. Vooral de breedte is erg belangrijk. Als de woonkamer en de master-bedroom allebei aan de tuin grenzen wordt de woning al snel 8 meter breed.

Ook de oriëntatie is van belang. Geniet je graag van een zonnige tuin op het zuiden, wil je een slaapkamer waar je de zon ziet opkomen, of wil je een keuken aan de koele kant van het huis? Denk hier over na voor je een kavel kiest.

Beurs Eigen Huis bouwen verbouwen architect ontwerp droomhuis

De goede sfeer

Er is geen recept voor levensloopbestendig wonen. Bedenk wat je aanspreekt. Een moderne bungalow, een sfeervol schuurhuis of een bijzondere patiowoning. Of wordt het iets unieks? Je kunt sfeerbeelden en ideeën verzamelen op Pinterest, of je maakt een moodboard.

Beurs Eigen Huis bouwen verbouwen architect ontwerp droomhuis

Een passend ontwerp

Een levensloopbestendige woning bouw je maar een keer. Het moet dus in een keer goed zijn. Als je een idee hebt over je wensen, het budget en de locatie, kan een architect aangeven welke mogelijkheden er zijn. Je ontvangt een kostenindicatie en een voorstel voor de architectenkosten.

Dan kun je aan de slag! De eerste stap is een schetsontwerp waarin we aan de hand van ontwerpvarianten bekijken wat er op het kavel mogelijk is. Een goede architect helpt je om het maximale uit het budget te halen, een doordacht huis vol licht, ruimte en karakter. Je bespreekt hoe de woning duurzaam en gezond gebouwd kan worden. Daarna volgen de keuze van een bouwer, het verkrijgen van de bouwvergunning en de begeleiding van de uitvoering.

Beurs Eigen Huis bouwen verbouwen architect ontwerp droomhuis

Sneak preview

Alle ontwerpen van Erik Knippers Architect worden vanaf de start opgezet in 3D. Met een app kun je op je tablet zelf door het ontwerp ‘lopen’ en het huis verkennen. Zo heb je steeds een goed beeld van de ruimtes en het karakter van de woning. In elke fase van het ontwerp kan je de uitwerking beoordelen en zo nodig bijsturen. Zo werken we samen aan het ontwerp van je droomhuis.