Een praktisch en stijlvol thuiskantoor


Thuiswerken, sommigen doen het omdat ze nu eenmaal zzp’er zijn, sommigen omdat de baas flexibel werken mogelijk maakt en velen doen het momenteel vanwege de coronamaatregelen. Hoe dan ook zorgen de huidige omstandigheden ervoor dat steeds meer mensen en bedrijven ontdekken dat van huis uit werken eigenlijk prima mogelijk is. Heb je in het vooruitzicht dat je veel thuis gaat werken, dan is tijd om een volwaardig thuiskantoor voor jezelf te gaan inrichten. Dat kantoor moet uiteraard praktisch ingericht zijn, maar zeker ook stijlvol. We geven een aantal tips voor het praktisch én stijlvol inrichten van je thuiskantoor.

Interieur tips thuiskantoor Beurs Eigen Huis

Ergonomische bureaustoel
Een goede bureaustoel is natuurlijk onmisbaar, en in het bijzonder een ergonomische bureaustoel die in hoogte verstelbaar is, zodat je met je benen op een hoek van ongeveer 90 graden kunt zitten. Dat hoeft helemaal geen lelijk zwart geval te zijn, of een met kussens in een lelijke basiskleur. Integendeel, ook de ergonomisch verantwoorde bureaustoel kan stijlvol zijn. Bijvoorbeeld in een witte uitvoering of een andere, subtiele kleur die past in je inrichting. Dat is gewoon een kwestie van even wat verder zoeken en bereid zijn er iets meer voor te betalen. Maar dan heb je ook wel strak kantoor!

All in one printer
Natuurlijk hoort er op je thuiskantoor een printer te staan. Idealiter is dit een all in one printer waarmee je ook kunt scannen en kopiëren. Deze printers kun je vaak ook via de wifi besturen. Sommigen hebben zelfs een mogelijkheid om te faxen. Misschien maak je niet vaak gebruik van je printer, maar als je hem nodig hebt is het wel fijn dat je er een hebt staan. Voor zakelijke doeleinden is een vlotte, kwalitatief hoogwaardige laserprinter is de beste keuze. Overigens hoeft een printer niet altijd lelijk te zijn. De HP LaserJet Pro M404dn is bijvoorbeeld een stijlvol vormgegeven wit apparaat, net als de HP LaserJet Pro M28w. Ook de Brother DCP-1610W misstaat niet in een stijlvol thuiskantoor.

Interieur tips thuiskantoor Beurs Eigen Huis

Een mooi bureaublad
In het gemiddelde kantoorpand zijn de bureaus niet de blikvanger. Vaak zijn het witte of grijze tafelbladen die vooral functioneel zijn, maar niet mooi. Aangezien je toch een bureau nodig hebt dat in hoogte verstelbaar is, zodat je ergonomisch verantwoord kunt werken, is dit meteen een goede aanleiding om voor een stijlvoller bureau te gaan. Bijvoorbeeld een bureau met een bureaublad van ongeverfd hout, voor een rustieke uitstraling. Ook dit voegt toe aan de huiselijke uitstraling van je thuiskantoor.

Planten neerzetten
Het toevoegen van planten aan je thuiskantoor kan veel doen voor de sfeer in en de uitstraling van je kantoor. Je creëert er een huiselijke uitstraling mee, die het ook een stuk fijner maakt om er te verblijven. Daarnaast zorgen planten voor meer zuurstof en een beter klimaat in de ruimte. Ze zuiveren namelijk ook de lucht. Dat kan natuurlijk geen kwaad in een ruimte waar de hele dag een computer aan staat en jij voor langere tijd achter elkaar hard aan het werk bent. Daarnaast is bewezen dat mensen die achter een beeldscherm werken productiever zijn als er planten in de ruimte staan. Een win-win-win situatie dus!

Lichte uitstraling
Een groot deel van de uitstraling van je thuiskantoor wordt bepaald door de kleuren die overheersen. Wil je dat je kantoor stijlvol en praktisch tegelijkertijd is, kies dan voor een lichte kleur. Dat maakt de ruimte aangenamer om lange tijd in te verblijven dan wanneer je omgeven bent door donkere kleuren. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je niet een paar donkere accenten kunt aanbrengen. Een kantoorruimte met lichte kleuren zorgt er ook voor dat je minder kunstlicht nodig hebt. Vermijd het steriel wit schilderen van de ruimte door voor gebroken wit te gaan, of een pasteltint als je graag een kleurtje op de muur hebt.

Mooie staande lamp of tafellamp
Kies een mooie staande lamp of tafellamp om jouw werkdag bij te schijnen! Het liefst maak je natuurlijk zoveel mogelijk gebruik van daglicht. Maar niet in elke ruimte komt evenveel daglicht, en de intensiteit hiervan verschilt op verschillende momenten van de dag. Bijlichten is daarom al snel nodig. Maar waarom zou je met een plafondlamp de hele ruimte laten baden in het kunstlicht als subtielere plaatselijke verlichting ook voldoende is? Deze manier van verlichten geeft ook veel meer sfeer en biedt een meer stijlvolle en verfijnde uitstraling aan je thuiskantoor.