Een PVC vloer: de ideale keukenvloer!


Ben je op zoek naar een nieuwe vloer voor in de keuken? Verdiep je dan eens in alle mogelijkheden van een PVC vloer. Deze vloersoort heeft erg veel voordelen en is heel geschikt voor in de keuken. In dit artikel lees je er meer over!

Veel stijlen en soorten
Wat de stijl van jouw keuken ook is, er is altijd een passende PVC vloer bij te vinden. De keuze in kleuren, dessins en soorten is namelijk eindeloos. Breng bijvoorbeeld meer sfeer in de keuken door te kiezen voor een PVC vloer met houtlook. Van een afstandje kun je nauwelijks zien dat het geen echte houten vloer is. Voor een stoere en industriële look kies je voor PVC met een betonlook.

Geschikt voor ieder budget
Omdat PVC vloeren verkrijgbaar zijn in zoveel verschillende soorten, kan de prijs ook erg verschillen. Voor ieder budget is er een mooie PVC vloer te vinden. Kijk maar eens naar de PVC vloeren van Karwei. Voor nog geen €15 per m2 heb je al een hele stijlvolle keukenvloer met houtlook.

Onderhoudsvriendelijk
Een groot voordeel van PVC is dat het erg onderhoudsvriendelijk is. Zeker in de keuken is de kans groot dat er vlekken ontstaan. Dan is het natuurlijk wel zo fijn als je het vuil snel met een doekje kunt verwijderen. Daarnaast is het eenvoudig stofvrij te maken met een stofzuiger (met een zachte borstel om beschadigingen te voorkomen).

Waterbestendig
Ook als er vloeistof of vet op de keukenvloer komt, hoef je je geen zorgen te maken. Een PVC vloer is namelijk waterbestendig. Dit betekent dat vocht geen kans krijgt om in het materiaal te trekken. Even met een doekje eroverheen en het is weer schoon! De vloer zal daarnaast niet krom trekken, beschadigen of glad worden als het vochtig is. Dit maakt het ook een prima vloer voor in de badkamer.

Lange levensduur
Een PVC vloer is sterk en gaat erg lang mee. De exacte levensduur is afhankelijk van de intensiviteit van het gebruik en de sterkte van de toplaag. De kwaliteit en dikte van deze beschermende toplaag kan per soort en merk verschillen. Houd hier dus rekening mee bij het aanschaffen.

Stijlvol in de woonkamer
Tot slot is het erg mooi om een PVC vloer helemaal door te trekken van de keuken naar de woonkamer. Op deze manier verbind je alles met elkaar en zal de ruimte groter lijken. Ook wordt het onderhoud nóg eenvoudiger als de gehele verdieping is voorzien van PVC.