Een relaxhoekje in de woonkamer

 

De woning gezelliger en huiselijker maken hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn, dat is zeker. Zo kan het volstaan om in de woonkamer een leuk ontspanhoekje in te richten, waar je alleen of met het gezin kan relaxen. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je dat hoekje op de juiste manier inricht, zodat je er ten volle van kan genieten. De volgende tips helpen je daar bij, zodat de woonkamer nog nét iets gezelliger wordt dan hij al is! 

De beste tips voor een gezellig relaxhoekje in de woonkamer 

1. Kussens, kussens, kussens 
Het belang van zachte, grote kussens om een ontspannen sfeer teweeg te brengen mag niet onderschat worden. Kies voor kussens die goed bij de inrichting van de woonkamer passen, maar vooral lekker zitten en een gezellige sfeer creëren. Op die manier wordt het zowel voor ouders als kinderen een aangenaam hoekje om te ontspannen! 

2. Verlichting is alles bij een relaxhoekje 
Ook de manier waarop het relaxhoekje is verlicht speelt een grote rol bij de atmosfeer die er heerst. Het spreekt voor zich dat je kiest voor sfeerverlichting om het beste uit de woonkamer te halen, maar vooral in een relaxhoekje is dat belangrijk. Staande lampen met een warm licht zijn bijvoorbeeld een goed idee, aangezien deze spelen met het contrast tussen licht en schaduw. Ook leuke spots zijn een mogelijkheid!  Ideeën 

3. Een beetje groen mag ook wel 
Vervolgens is het altijd een leuk idee om wat groen in het relaxhoekje te verwerken en dan gaat het natuurlijk om plantjes of bloemen. Een grote, tropische plant in de hoek van de kamer is een goede manier om wat meer leven in de brouwerij te brengen, maar ook een klein bloemetje op tafel kan wonderen doen! 

4. Kies de juiste meubels 
Ten slotte is het natuurlijk belangrijk dat je de juiste meubels kiest. Hoewel je niet veel nodig hebt om er een gezellig hoekje van te maken, is het wel belangrijk dat je comfortabel kan zitten. Een kleine hoeksofa of een aantal leuke stoeltjes kunnen genoeg zijn om het hoekje niet alleen stijlvoller, maar ook comfortabeler te maken!