Een veilig buitenstopcontact


Heb je een huis, dan heb je meestal ook een tuin. Althans, als je niet in een appartement op de derde verdieping woont. Misschien ben je in de omstandigheid dat je een redelijke grote tuin hebt waar je nog wel eens een feestje viert of waar je regelmatig aan het klussen bent. Sommigen hebben een grote vijverpartij in de tuin, compleet met karpers of andere interessante vissen. Anderen zien liever een verwarmd zwembad met verlichting langs de kant, waarin ze met een cocktail in de hand lekker chillen. Elk individu heeft zijn of haar eigen droomhuis.
Verschillende mogelijkheden van tuingebruik, die één ding gemeen hebben: in al deze situaties is het gebruik van een buitenstopcontact ontzettend handig, zo niet een must. Het is namelijk bijna geen doen om tijdens een feest in de tuin te voorzien in elektriciteit met allerlei stekkerdozen en verlengsnoeren die over de grond lopen. Het is ook nog eens gevaarlijk. Niet alleen met water in de buurt, maar ook met kleine kinderen. Het gevaar van kortsluiting of elektrocutie ligt op de loer.

Buitenstopcontact REALISEER JE DROOMHUIS

Oerdegelijke buitenstopcontacten
Speciaal voor dit doel zijn er buitenstopcontacten die spatwaterdicht zijn en tegen een stootje kunnen. Een hoge mate van mechanische belasting is geen probleem. Omdat je tuin er waarschijnlijk erg netjes bijligt, stel je ook eisen aan de gedetailleerde afwerking ervan. De mooiste design buitenstopcontacten vind je bij https://nlshop.se.com/, de specialist in schakelmateriaal en alle aanverwante benodigdheden. Wat voor tuin je ook hebt, Schneider Electric heeft ongetwijfeld precies dát design buitenstopcontact dat past in het plaatje. Het is wel handig dat de stopcontacten opvallen, dus kies het liefste voor de gangbare kleur blauw. Is dat niks voor je, dan kies je uit de kleuren lichtgrijs, lotuswit of antraciet.

Bestand tegen kou, vocht en mechanische belasting
Heb je nog andere elektrisch kwetsbare ruimtes in om het huis? Bijvoorbeeld overkappingen, schuren of tuinhuisjes? Zeker niet-geïsoleerde schuren kunnen nog wel eens vochtig zijn, en elektriciteit en vocht gaan nou eenmaal niet goed samen. Jezelf en anderen beschermen tegen ongelukken doe je ook hier met een speciale buitenstopcontact. Het is juist het klapdeksel dat je stopcontact, en daarmee ook jou, beschermt tegen vocht en vuil. Ook tegen de Nederlandse kou in de winter en andere extreme weersomstandigheden is de behuizing, die bestaat uit elastisch thermoplast, goed bestand.

Veilig werken
Wanneer je het buitenstopcontact plaatst, doe dat dan op een minimale hoogte van 30 centimeter. Bij hevige regenval komt het stopcontact dan niet onder water te liggen. Wees er zeker van dat je de groep uitschakelt waar het stopcontact op aangesloten wordt. Controleer dat extra met een spanningszoeker. Alleen dan ga je veilig aan het werk. Ben je niet zeker van je zaak? Schakel dan een elektricien in.
Je droomhuis krijgt met dit soort handige en functionele details echt allure en stijl. Even een avondje er lekker voor gaan zitten en gemakkelijk online je buitenstopcontacten bestellen levert je uiteindelijk een hoop gemak op.