Een zitzak geeft een nieuwe dimensie


Prettig wonen is voor iedereen belangrijk. Een huis huren of kopen is natuurlijk de eerste stap en daarna begint het met het inrichten van het interieur. Bij het inrichten van het interieur denken de meeste mensen aan stoelen, tafels en een bank, maar er zijn nog tal van andere attributen die een rol spelen binnen het interieur.

Daarnaast zijn er ook verschillende alternatieven te vinden voor bijvoorbeeld een stoel of een bank. Een van deze alternatieven waar we graag verder op ingaan, is de zitzak. De zitzak wordt steeds populairder en beschouwd als serieus onderdeel binnen het interieur. Dit is an sich niet heel verrassend, want de zitzak geeft tal van mogelijkheden en nieuwe dimensies aan de inrichting.

Interieur zitzak meubels droomhuis inspiratie Beurs Eigen Huis

De geschiedenis en de opkomst van de zitzak
Wat veel mensen niet weten is dat de zitzak al heel lang bestaat. De eerste zitzak werd al eind jaren 60 in Italië in productie genomen. In de jaren 70 werd de zitzak redelijk populair en was deze in sommige huishoudens terug te zien. Na deze periode is de populariteit van de zitzak enigszins in verval geraakt en werd deze vooral gezien als het ideale meubilair of speelgoed voor kinderen. De zitzak beschikt over vele kwaliteiten die deze zeer “kinder-proof” maakt. De zitzak is namelijk makkelijk schoon te houden en gaat niet snel stuk, ook is deze makkelijk te verplaatsen en kunnen de kinderen hier heerlijk in liggen en op hangen. De kinderzitzak bestaat nog steeds en is nog steeds erg populair, maar er zijn inmiddels ook tal van nieuwe varianten voor volwassenen bij gekomen.

De moderne zitzak kan worden beschouwd als een volwaardig meubelstuk
De moderne zitzak is behoorlijk geavanceerd en biedt een stuk meer zitcomfort dan dat deze deed in de jaren 60 en 70. Met speciale parelvullingen en kwalitatief beter materiaal, is de zitzak inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig interieuronderdeel. Ook qua design is er tegenwoordig veel keuze wanneer je een zitzak kopen overweegt en is er voor ieder huis wel een geschikt exemplaar te vinden.

Interieur zitzak meubels droomhuis inspiratie Beurs Eigen Huis

Zo zijn er tegenwoordig ook zitzak banken verkrijgbaar. Een hybride tussen een zitzak en een bank. Deze combineert het beste van beide werelden: het comfort van een zitzak, de rugleuning en ruimte van de bank. Maar alsnog betaalbaar en ook makkelijk te verplaatsen. Je zult je niet snel een hernia tillen aan een zitzak bank. Zitzak stoelen zijn in dat opzicht vergelijkbaar en zijn met name populair onder de gamers. Ten slotte, zijn er zelfs zitzakken voor huisdieren beschikbaar anno nú. Een stuk comfortabeler dan een reguliere honden- of kattenmand. Bijkomend voordeel: meer ruimte op de bank voor jezelf, omdat je viervoeter niet meer anders zal willen.

De meeste zitzakken zijn ook goed bestand tegen weer en wind, wat deze nog geliefder maken, omdat ze ook gebruikt kunnen worden op het buitenterras. De zitzak is relatief licht in gewicht en is daarmee een flexibel meubelstuk dat makkelijk verplaatst kan worden. Voor mensen die graag regelmatig de inrichting veranderen of hierin flexibel willen zijn is dit een absolute uitkomst.

Ten slotte, is het mogelijk om zitzakken te personaliseren. Je kunt hier bijv. een naam, slogan of logo op laten bedrukken bij aanbieders zoals Ikwilzitzakken.nl. Leuk voor zoon of dochterlief, of wellicht voor op bedrijf voor in de wachtruimte.