Eigen Haard is Goud Waard

Met de maand december voor de deur, starten ook de gezellige winteravonden. Open haarden en kachels zijn het toonbeeld van deze winterse gezelligheid en warmte. Vroeger waren haarden noodzaak, nu zijn het luxe sfeerproducten. Ook de diversiteit aan haarden blijft maar toenemen: luxe, stijlvol, authentiek en oer-Hollandse gezelligheid.

Authentiek & architectonisch

Voor haarden en kachels zijn er 2 trends aan te wijzen. Enerzijds zien we het verlangen naar kneuterigheid en authenticiteit, die een revival van de houtkachel tot gevolg heeft. Maar vergis je niet: het kan hier gaan om heuse designobjecten. Zoals de tegelkachel van Tichelaar, ontworpen door Dick van Hoff. Anderzijds zien we de haard als geïntegreerd element van het huis en de architectuur. Het wordt zo een (centraal) architectonisch object in de ruimte.


Haarden en kachels

Tegeltjeswijsheid

De tegelkachel van Tichelaar werd ontworpen door Dick van Hoff en is verkrijgbaar in twee maten en vier uitvoeringen. Ben je gek op oud-Hollandse gezelligheid? De houtkachel met Delfts Blauwe tegels is kneuterig en knus. Voor een strak interieur is er een zwarte variant en voor de romantische huiskamer een roomwitte uitvoering. Kleurrijke types kiezen voor de knalgroene kachel!

Stoere houthaard

Deze compacte houthaard is een krachtpatser. Hij heeft een industriële look en past mooi in een modern interieur. Een groot voordeel is dat hij lang warm blijft. Acht uur na het doven van het vuur heeft de kachel nog een warmte van ongeveer 60° C. Lekker behaaglijk, ook als de haard uit is. www.leenders.nl


Haarden en kachels

Warme winteravonden

In de haardencollectie 2012 introduceert de Nederlandse haardenfabrikant TULP de B-fire 60. Dit hoge model gashaard is voorzien van de zogenaamde 'wood burner', dit is een dubbele brander waardoor het vlammenspel lijkt op dat van een 'echt' houtvuur. Dit effect wordt versterkt door de levensechte houtstammen. De haard kan worden ingebouwd in een klassiek moderne schouw maar is ook geschikt om strak in de muur te bouwen. Bijvoorbeeld in een keuken op ooghoogte, voor warme winteravonden aan de keukentafel.


Haarden en kachels

Design haarden

Bij deze nieuwe gasgeneratie van Bellfires ligt de focus meer dan ooit op design. Elke haard kan tot in detail afgestemd worden op iedere woonstijl. Het grootste pluspunt van een gashaard is het gemak van gas: aan is aan, uit is uit. Hoge vlammen, lage vlammen; je regelt het met één druk op de knop. Gewoon vanaf de bank, met de afstandsbediening.


Haarden en kachels


Haarden en kachels

Een haard voor iedereen

Steeds meer mensen willen weer een haard in huis omdat het een goede sfeermaker is. Tot voor kort was het niet voor iedereen mogelijk een haard te plaatsen. Dru maakt het met de PowerVent wel mogelijk. Dit afvoersysteem zorgt ervoor dat het plaatsen van een gashaard in vrijwel alle huizen mogelijk wordt. De afvoer kan bijvoorbeeld niet altijd naar boven aangelegd worden. Of achter de muur - waar de haard zou moeten komen- bevindt zich de woonkamer van de buren. Met de PowerVent ben je hier niet meer van afhankelijk. Dus iedereen een eigen haard want die is goud waard!


Haarden en kachels


Credits: Perscentrum Wonen