Ga je je huis verbouwen?

Blog - ga je je huis verbouwen?

Je bent van plan je huis te verbouwen. Omdat er een nieuw gezinslid op komst is of omdat je woonwensen zijn veranderd. Er komt veel kijken bij een aanpassing of uitbreiding van je huis. Zoals het geldplaatje. Hoe ga je de verbouwing bekostigen? Moet je hiervoor je hypotheek wijzigen? Wat komt daar allemaal bij kijken? En welke opties zijn er nog meer? Je leest het hier!

Een huis verbouwen doe je niet zomaar. Want wie gaat verbouwen heeft geld nodig. We zetten de mogelijkheden voor je onder elkaar.

Hypotheek wijzigen om verbouwing te financieren
Door je hypotheek te wijzigen kun je het verbouwen van je woning financieren. De hypotheekverstrekker kijkt of je inkomen en de waarde van je huis toereikend zijn voor een wijziging. Let er wel op dat je bij een verhoging van je hypotheek te maken kunt krijgen met extra kosten voor het hypotheekadvies, de notaris en de taxatie.

Tweede hypotheek
Een andere optie is het nemen van een tweede hypotheek. Voor het afsluiten van een tweede hypotheek ga je naar een notaris om een tweede hypotheekakte op te laten stellen. Je bent dus sowieso kosten kwijt aan de notaris.

Blog - ga je je huis verbouwen?

Financiering met de overwaarde van je woning
Is de waarde van je huis gestegen ten opzichte van de hoogte van je hypotheek? Of heb je een deel van je hypotheek al afgelost? Dan heb je overwaarde. De overwaarde is het verschil tussen de waarde van je huis en de hoogte van je hypotheekschuld. De overwaarde kun je gebruiken om je hypotheek te verhogen of om een tweede hypotheek te nemen.

Nationale Hypotheek Garantie
Ga je verbouwen omdat je achterstallig onderhoud wilt herstellen of voor het uitbreiden en verbeteren van je woning? Dan is het mogelijk dat je in aanmerking komt voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Met de Nationale Hypotheek Garantie ben je zeker van een verantwoorde en betaalbare hypotheek. Zo worden ook de financiële risico’s van een eigen koopwoning verkleind.

Realiseer je droomhuis
Het creëren van je ultieme droomhuis is een heel proces. Vóór de verbouwing maak je het ontwerp en probeer je de financiering rond te krijgen. Tijdens de verbouwing moet je jouw wensen misschien wel iets bijstellen. En zorg ervoor dat alles veilig verloopt. Maar al die moeite is het waard. Vooral als je na de verbouwing aan de slag kunt met de aankleding met de mooiste accessoires. Is het allemaal achter de rug en zit je uitgeblust op de bank? Kijk dan eens om je heen, je kunt trots zijn op je droomhuis!