Ga voor een modern dakraam!


Je denkt aan een dakraam op zolder. Daarmee creëer je in een handomdraai een extra slaapkamer, hobby- of werkruimte. Je zolder is ineens veel meer dan puur een opslagruimte. Bedenk wel: het ene dakraam is het andere niet! Anno 2020 kun je zien hoe een dakraam in jouw dak eruit gaat zien vóórdat de zaag erin gaat. En: er zijn zelfs virtuele dakramen op de markt, met gesimuleerd daglicht!

Een virtuele showroom
Je staat op zolder en probeert je een voorstelling te maken: hoe zou het eruit zien met dakraam? Of met twee dakramen? Komt er dan echt zoveel licht binnen? Het is moeilijk je dat voor te stellen. Vandaar dat Velux, een grote producent van dakramen, een virtuele showroom heeft opgezet voor haar potentiële klanten. Die kun je bezoeken vanachter je bureau of vanuit je ‘luie stoel’. Zo kun je alle daglichtoplossingen bekijken en vergelijken, om te zien wat het beste bij jouw zolder past. Tegelijkertijd kun je telefonisch vragen stellen aan een daglichtspecialist, mocht je daar behoefte aan hebben. Wil je liever een echte beleving, dan kun je ook naar een ‘daglicht advies centrum gaan. Daarvan zijn er genoeg te vinden, door heel Nederland. 

Virtueel dakraam
Mocht je twijfelen over een echt dakraam, misschien ook omdat je vreest dat het je warmte- en dus energieverlies gaat opleveren, dan kun je ook een virtueel dakraam laten inbouwen. De fabrikant Signify heeft een dergelijk raam ontwikkeld. Het luistert naar de naam NatureConnect. Het is dus geen echt dakraam, maar eerder een virtuele opening in het dak waar kunstmatig, maar hoogwaardig ‘daglicht’ door naar binnen valt. Het raam komt met verschillende led-armaturen, waarmee je daglicht kunt creëren, maar ook kleuren van de natuur of een ‘uitzicht’ op de lucht. Het is niet van echt te onderscheiden. 

Wie plaatst jouw dakraam?
Op internet kun je veel vinden over de modernste toepassingen van een dakraam. Als je een keuze hebt gemaakt, moet het natuurlijk nog ingebouwd worden. Via Dakprobleem Kwijt vind je snel en eenvoudig een lokale vakman die je graag wil helpen. Hij kan jouw persoonlijke situatie op zolder beoordelen en je helpen bij het maken van de juiste keuze. Vervolgens kan hij het dakraam dat je hebt uitgekozen ook piekfijn en uiterst nauwkeurig voor je plaatsen.

Dakraam, milieu en subsidie
Groen is de laatste jaren al het toverwoord, maar in 2020 meer dan ooit. Bij alles wat je aan je huis doet is het verstandig om aan de toekomst te denken, want de EU streeft ernaar tegen 2050 klimaatneutraal te zijn: een maatschappij te zijn die de uitstoot van broeikasgassen compenseert. Nederland zou dat graag in 2030 al voor mekaar hebben. Nu al worden er diverse maatregelen getroffen en de overheid doet haar uiterste best haar burgers te stimuleren mee te werken dit doel te bereiken. Om woningen klimaatneutraal te krijgen is er een heel subsidieprogramma opgesteld. Mocht jij nou denken aan het plaatsen van een dakraam, kijk dan eens of je mogelijk energiebesparende maatregelen kunt nemen om je pand klimaatvriendelijker te maken. Wie weet kom je in aanmerking voor subsidie én ga je op je energierekening besparen.