Gemakkelijk thuis geld besparen

Het leven lijkt steeds duurder te worden. Met de stijgende btw-prijzen, hogere vaste lasten en het feit dat steeds meer mensen erop achteruit gaan is het anno 2019 nog nooit zo belangrijk geweest om te besparen. We willen immers geld overhouden voor leuke reisjes, uitstapjes en luxeproducten. Dit kan niet als we niet iets aan ons consumptiegedrag veranderen. Vaak zijn het al de kleine dingen in het huishouden die verschil kunnen maken. Je hoeft echt niet je gehele levensstijl aan te passen om extra geld te besparen. Wil jij gemakkelijk thuis wat geld besparen? Wil jij jouw portemonnee nog even spekken voordat de zomervakantie begint? Maak dan gebruik van de volgende 5 bespaartips! 

1. Sluit een printabonnement af 
Maak jij veelvuldig gebruik van de printer? Wellicht voor je werk of andere zaken in en om het huis? Dan weet je waarschijnlijk maar al te goed dat de aanschaf van inkt flink in de papieren kan lopen. Er is gelukkig een eenvoudige manier om deze kosten te verlagen: sluit een printabonnement af! Een printabonnement is enkel rendabel als je veel gebruik maakt van de printer. Hierbij sluit je een abonnement voor een vast aantal prints per maand af en krijg je automatisch cartridges opgestuurd. Hierdoor bespaar je niet alleen veel geld, maar kom je ook nog eens nooit meer zonder inkt te zitten! 

2. Doe altijd boodschappen met een lijstje 
Eerste tip: ga nooit boodschappen doen op een lege maag. Als je honger hebt, is de kans groter dat je meer boodschappen meeneemt dan nodig is. Dan zien die zakken chips, koekjes en chocolade er immers wel heel aantrekkelijk uit. Maak bovendien ook altijd een lijstje en koop enkel wat hierop vermeld staat. Zo voorkom je dat je onnodige aankopen doet en bespaar je eenvoudig extra geld. 

3. Gooi nooit oude spullen weg! 
Ben jij iemand die dol is op opruimen en het liefst alle oude spullen een enkele reis naar de vuilnisbak geeft? Wacht hier dan nog even mee. Wat voor jou oude ‘troep’ is, kan voor een andere weer een schat van waarde zijn. Probeer daarom altijd eerst je oude spullen te verkopen. Misschien is iemand anders er wel heel blij mee en zo ontvang je ook nog eens geld wat je voor het kopen van nieuwe items kunt gebruiken. 

4. Eet zo min mogelijk buiten de deur 
Natuurlijk is het ontzettend gezellig om zo nu en dan buiten de deur te eten of even snel wat eten af te halen, maar dit kan ook flink in de papieren lopen. Doe dit daarom zo min mogelijk. Kook liever zelf een uitgebreide of luxe maaltijd dan dat je deze afhaalt of in een restaurant eet, zo bespaar je eenvoudig veel geld.  

5. Let op je energieverbruik 
Ben jij op de hoogte van je energieverbruik? Weet je waar je op kunt besparen of betaal je zonder na te denken iedere rekening? Wij raden aan om goed op het verbruik te letten en op de kleine dingen te besparen. Energiezuiniger leven betekent echt niet direct dat je de woning niet gezellig mag maken of dat de thermostaat in de winter uitgeschakeld moet blijven. De kleine dingen kunnen al een groot verschil maken. Zet bijvoorbeeld alle verlichting uit voordat je weggaat, laat opladers niet in het stopcontact zitten en steek eens kaarsjes aan in plaats van lampen. Het zijn de kleine dingen die het doen!