Geniet van ultiem slaapcomfort


Telkens wanneer je droomt van de renovatieprojecten van jouw droomhuis en slaapkamer, is het handig om eens een stapje terug te doen en na te denken over jouw huidige interieur. Je hoeft niet meteen over te gaan op een complete renovatie van jouw slaapkamer om de interieurlook te krijgen die jij in gedachten had. Of je nou een huis huurt of een groter budget hebt om er doorheen te blazen, bij de beste beddenwinkel vind je luxe bedden, vers beddengoed en decoratieve kussens om jouw slaapkamer een hele nieuwe look te geven. Alles voor ultiem slaapcomfort in jouw droomhuis! Hoe je dat aanpakt lees je hieronder.

 

Luxe bedden of nog meer?
Het is gemakkelijk om jouw slaapkamer te nemen voor wat het is. Waarom zou je voor een luxe bed kiezen als je als al een bed hebt staan? Heel veel mensen gaan na een lange dag werken op bed liggen en hopen dan snel in slaap te vallen zodat ze er de volgende dag weer volop tegenaan kunnen. Maar wordt toch eens wakker! De inrichting van jouw slaapkamer heeft zoveel invloed op de kwaliteit van jouw slaap. Wist je dat veel slaapproblemen worden veroorzaakt door problemen die af te leiden zijn uit de inrichting van onze slaapkamers? Waarschijnlijk heb je al eens gehoord dat je jouw slaapkamer zo rustig mogelijk moet inrichten. Bij de beste beddenwinkel kun je terecht voor persoonlijk advies om een verfrissende look te geven aan jouw slaapkamer. Denk hierbij aan luxe bed om jouw slaapervaring compleet te maken. Van tevoren alvast wat inspiratie opdoen? Hieronder hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet.
 

Transformeer jouw slaapkamer met een dekbedovertrek
Nieuwe dekbedovertrekken in combinatie met luxe bedden kan echt wonderen doen voor de sfeer van jouw slaapkamer. Droom weg bij luxueuze dekbedovertrekken van hoogwaardig en exclusief bedlinnen voor op jouw luxe bed. Ga je voor de laatste modetrends of houd je het klassiek en simpel? Een ding is zeker met een kwalitatief dekbedovertrek van de beste beddenwinkel waan je je in jouw eigen droomparadijs.

Ben je een echte koukleum? Dan wil je ’s nachts natuurlijk ongestoord door blijven slapen. Wakker worden door de kou is een no-go voor jouw nachtrust. Ga voor ultiem slaapcomfort door een dekbedovertrek te kiezen van flanel van de beste beddenwinkel die je kan vinden. Deze stof is gemaakt van katoenvezel en voelt zacht aan. Verder zorgt flanel ervoor dat je het lekker warm houdt omdat het de lichaamstemperatuur overneemt. Zo’n dekbedovertrek maakt jouw luxe bed dus helemaal compleet.

Ultiem slaapcomfort door aandacht te besteden aan jouw zintuigen
Slaap kun je eigenlijk zien als een zintuiglijke ervaring. Om ultiem slaapcomfort te bereiken moet je dus aandacht besteden aan al jouw zintuigen. Zo heeft bijvoorbeeld de hoeveelheid licht in jouw slaapkamer invloed op de kwaliteit van jouw slaap. In een normale slaapcyclus gaat jouw lichaam vlak voordat je gaat slapen melatonine aanmaken. Wanneer het nog heel licht is voordat je gaat slapen zal je lichaam meer alert blijven. Dan wordt het dus niet getriggerd om melatonine aan te maken. Daarom is het belangrijk om jouw slaapkamer zo donker mogelijk te houden. Zorg ervoor dat je mooie kleurenschema’s gebruikt die rust uitstralen. Een andere tip is om dimmers te gebruiken zodat je het licht tot minder dan 200 watt kunt dimmen. Dit geeft ook meteen veel sfeer en warmte. Op die manier creëer je een slaap setting waar jouw luxe bed helemaal tot zijn recht komt. Een televisie plaatsen bij jouw luxe bed kun je trouwens beter niet doen. Deze straalt namelijk veel blauw licht uit en is daardoor niet bevorderend voor jouw slaapkwaliteit. In een goede beddenwinkel geven ze je graag meer advies over het bereiken van ultiem slaapcomfort in jouw droomslaapkamer.

Het beste gevoel creëren
Naast licht heeft de tastzin ook veel invloed op jouw kwaliteit van slaap. Denk maar aan een zacht en net opgemaakt luxe bed met jouw favoriete dekbedovertrek. Dat geeft je gelijk al een fijn gevoel waardoor je in de zenstand komt. Besteed dus aandacht aan het uitzoeken van materialen waar jij je prettig bij voelt. Hierboven hadden we het al over het belang van een mooi dekbedovertrek maar vergeet ook niet het essentiële belang van kussens, dekens en andere accessoires die perfect bij elkaar matchen. Bij de beste beddenwinkel vind je een groot assortiment luxe items. Ook jouw pyjama hoort natuurlijk in het rijtje thuis. Je brengt hier veel tijd in door dus is het des te belangrijk dat het materiaal fijn aanvoelt aan jouw huid. Ga dus op zoek naar stoffen die bij jou passen. Vermijd stoffen zoals polyester, die zorgen er namelijk voor dat je snel gaat zweten. Ook geven ze al gauw een goedkope uitstraling. Dat past natuurlijk niet bij de luxe en cozy stijl van jouw slaapkamer.