Het bekleden van uw gevel is een goede manier om uw woning een nieuwe, verfrissende uitstraling te geven. Daarnaast is het plaatsen van gevelbekleding een duurzame verbouwing door de isolerende en beschermende werking. Leer daarom nu meer over gevelbekleding en waarom het ook voor u een goed idee kan zijn.

Wat is gevelbekleding?

Bij gevelbekleding wordt er een extra laag aan de buitengevel bevestigd over de originele gevel heen. Deze laag heeft een beschermende en isolerende werking ten opzichte van de originele gevel. De mate van bescherming en isolatie hangt af van het gebruikte materiaal, zo isoleren kunststof en marmeren gevelbekleding erg goed. Het isoleren van de gevel zorgt ervoor dat uw woning minder warmte verliest. Door ongeïsoleerde muren kan namelijk tot wel 20% van de warmte verloren gaan. Door de speciale coating die over de gevel heen zit wordt de gevel ook brandwerend gemaakt wat ervoor zorgt dat uw huis een stuk veiliger wordt.

Nieuwe uitstraling

De woning krijgt een volledig nieuwe uitstraling met gevelbekleding. Sommige mensen kiezen ervoor om de gehele gevel te bekleden, terwijl andere mensen slechts een gedeelte van de gevel bekleden. Door het uitgebreide aanbod van het soort bekleding zijn er veel soorten gevels mogelijk. Elke soort bekleding heeft zijn eigen charme en uitstraling. Zo kunt u onder andere kiezen uit houten bekleding of kunststof bekleding. Daarnaast komt gevelbekleding in verschillende kleuren en kunt u dus zelf kiezen met welke kleur u uw gevel graag wilt sieren.

Minder onderhoud

Gevelbekleding zorgt er ook voor dat u minder onderhoud heeft aan de gevel. Door de beschermende werking wordt de gevel weerbestendig, dit houdt in dat er geen aanslag of vervuiling op de gevel komt. Hierdoor hoeft de gevel minder vaak te worden gereinigd. Indien u kiest voor een kunststof gevelbekleding, heeft u ook geen kosten aan het schilderwerk. Deze gevels hoeven namelijk nooit geschilderd te worden, in tegenstelling tot bijvoorbeeld houten gevelbekleding. Houten gevelbekleding moet wel regelmatig voorzien worden van een nieuwe laag verf, maar beschermt ook uw originele gevel, waardoor de levensduur van deze gevel wordt verlengd.

Kunststof gevelbekleding

De meest gebruikte vorm van gevelbekleding is momenteel kunststof. Kunststof gevelbekleding heeft een groot aantal voordelen, ook ten opzichte van andere soorten gevelbekleding. Zo vereist kunststof gevelbekleding weinig onderhoud en hoeft het niet te worden geschilderd. Het is bestendig tegen rotten en corrosie en heeft een brandwerende coating. Daarnaast is er binnen kunststof erg veel keuzevrijheid met gevelbekleding in verschillende soorten en kleuren. De meeste kunststof gevelbekleding wordt gemaakt van PVC. Kunststof gevelbekleding is bovendien 100% recyclebaar, wat het een duurzame investering maakt. Het bevestigen van kunststof gevelbekleding is gemakkelijk en snel gedaan, zo kunt u dus binnen de kortste keren genieten van uw nieuwe gevel.