Gezellige tuin? Dit kan niet ontbreken!


Ben jij niet meer zo tevreden over jouw huidige tuin? Maar ben je wel iemand die hier graag veel tijd doorbrengt? Dan kan het een goed idee zijn om jouw tuin wat te veranderen. Misschien vind je jouw huidige tuin saai en kan het wel wat vernieuwing gebruiken. Door slechts wat kleine aanpassingen te doen, kun je ervoor zorgen dat jouw tuin een geheel nieuwe uitstraling krijgt. En dat zorgt er weer voor dat jouw tuin er mooi bij komt te liggen. Hoe je jouw tuin gezellig kunt maken? Wij geven je wat tips in dit artikel, dus lees vooral verder!

Tuinmeubelen tuintrends REALISEER JE DROOMTUIN

Tuinmeubelen
Je komt het tegen in iedere tuin: tuinmeubelen! Tuinmeubelen zijn niet alleen hartstikke functioneel, ook draagt het bij aan een gezellige sfeer in de tuin. Met behulp van wat tuinmeubelen kun je jouw tuin dus zeker gezelliger maken. Heeft jouw huidige tuin nog helemaal geen tuinmeubelen? Dan kan het zeker een aanrader zijn om dit toe te voegen. Als je hiernaar op zoek bent, doe dan alvast online inspiratie op en neem eens een kijkje bij Van der Garde tuinmeubelen.

Om tuinmeubelen toe te voegen aan jouw tuin, is er natuurlijk wel voldoende ruimte nodig. Kijk dus hoeveel ruimte je hebt in je tuin en maak op basis daarvan een keuze. 

Aan welke tuinmeubelen kun je denken? Er zijn er namelijk genoeg. Wat denk je van een loungeset, tuintafel, tuinstoelen, ligbedden of tuinbanken. Waar je ook voor kiest, het kan jouw tuin zeker een boost geven. Naast de sfeerbooster, is er nog een voordeel, want met behulp van tuinmeubelen kun jij optimaal relaxen in de tuin. Chillen in de loungeset, lunchen aan jouw tuintafel en zonnebaden op een ligbed: zo kom jij die uurtjes in de tuin zeker door.

Tuinmeubelen tuintrends REALISEER JE DROOMTUIN

Tuindecoratie
Zeg je gezelligheid, dan zeg je decoratie. Dat geldt dan ook zeker voor de tuin. Als je jouw tuin graag wat gezelliger wilt maken, kan het een aanrader zijn om te kiezen voor tuindecoratie. Zeker als jij jouw tuin op dit moment maar wat saai vindt.

Maar waar moet je dan aan denken als we het hebben over leuke tuindecoratie? Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden. Je kan kiezen voor tuinschilderijen, vazen, sculpturen, tuinspiegels, muurdecoratie of ... tuinkabouters! Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Hoe meer tuindecoratie jij in je tuin hebt, hoe gezelliger jouw tuin eruit zal komen te zien. Zeker als je dit in je huidige tuin helemaal niet hebt, kan dit een flinke verandering opleveren.

Tuinmeubelen tuintrends REALISEER JE DROOMTUIN

Tuinverlichting
Wat ook niet kan ontbreken als je jouw tuin gezelliger wilt maken, is tuinverlichting. Tuinverlichting is functioneel, omdat je hiermee een deel van de tuin kunt oplichten. Dit zorgt ervoor dat je ook nog ’s avonds optimaal van je tuin kunt genieten. Maar tuinverlichting is niet alleen functioneel, ook brengt het meer sfeer met zich mee. Doordat jouw tuin verlicht wordt, ziet het er namelijk vaak een stuk gezelliger uit dan wanneer het helemaal donker is.

Er zijn verschillende soorten tuinverlichting waar je uit kunt kiezen. Zo is er functionele tuinverlichting, accent tuinverlichting of bijvoorbeeld sfeer tuinverlichting. Bepaal goed in welke mate jij jouw tuin ’s avonds verlicht wilt hebben en maak op basis daarvan een keuze voor het soort tuinverlichting.

Zonwering
Ook belangrijk om in de tuin te hebben: zonwering. Zeker als de zon vaak volop op jouw tuin staat, is het handig om hierover te beschikken. Het kan natuurlijk heerlijk zijn om van het zonnetje te genieten als het mooi weer is, maar soms kan afkoeling ook fijn zijn. Zeker als het enorm warm is in de zomermaanden, kan het goed zijn om soms even de schaduwplekken op te zoeken.

Bij zonwering kan je denken aan een zonnescherm, maar ook een parasol is zeker een goede optie. Een parasol staat bovendien vaak gezellig in de tuin. Zeker als je de parasol bijvoorbeeld plaatst boven de tuintafel of loungeset. 

Als je een gezellige tuin wilt realiseren, ga dan aan de slag met bovenstaande punten en geef je tuin een boost! Je hoeft slechts een paar aanpassingen te doen om sfeer aan je tuin toe te voegen. Veel tijd doorbrengen in een gezellige tuin is tenslotte leuker dan tijd doorbrengen in een saaie tuin!