Goed advies van de slotenmaker


Helaas leven we in een land waarbij het belangrijk is om de deur goed achter je dicht te doen. Of je nu weg gaat of gaat slapen. Een slot is dus belangrijk voor je om alles wat je lief is te beschermen. Sloten kun je uiteraard kopen bij de slotenmaker. Maar wist je dat een slotenmaker nog veel meer doet?

Slotenmakers zijn professionals op het gebied van alles wat met sloten en sleutels te maken heeft. Daarbij hebben ze de laatste kennis en veel ervaring op dit gebied. Je laten adviseren als je een slot nodig hebt, is dus slim. Maar de slotenmaker doet veel meer dan een goed advies geven.

Buitengesloten, sleutels verloren of gestolen?
Heb je jezelf, om wat voor reden dan ook buitengesloten? Dan is het bellen van de slotenmaker een goede optie. Ook als je sleutels gestolen zijn, kan de slotenmaker je snel helpen. Ten eerste kan de slotenmaker zorgen dat je weer snel naar binnen kan. Bij verlies of diefstal bestaat er uiteraard een grote kans dat een ander jouw sleutel kan gebruiken om je huis of bedrijf binnen te komen. De slotenmaker kan je slot vervangen en vervolgens nieuwe sleutels maken.

Gebroken sleutels
Een sleutel kan door metaalmoeheid en regelmatig gebruik slijten en in het ongunstigste geval in het slot afbreken. Verwijderen van de afgebroken sleutel kan er lastig zijn. Een slotenmaker kan zorgen dat je weer naar binnen (of naar buiten) kunt en het slot voor je vervangen. 

Beschadigde sloten
Niet alleen sleutels, ook het slot zelf is gevoelig voor slijtage. Hierdoor kan een slot niet meer goed werken. Ook na een poging tot inbraak kunnen sloten beschadigd raken. Je merkt dit omdat het meer moeite kost het slot te openen. Het kan ook zo zijn dat het slot helemaal niet meer open of dicht gaat. De slotenmaker raadplegen is dan de juiste stap.

Een nieuw huis
Ga jij verhuizen? Bedenk dan het volgende. Niet alleen bij een bestaande woning maar ook bij een nieuwbouwwoning weet je niet hoeveel mensen er kopieën van je sleutels hebben gekregen. Zo is de kans groot dat de vastgoedbeheerder of iemand van het bouwbedrijf een hoofdsleutel heeft. Maar ook loodgieters, elektriciens, aannemers en anderen personen of bedrijven die aan of in het huis gewerkt hebben, hebben misschien een sleutel ontvangen. Tenslotte moesten ze tijdens de bouw van het huis toegang tot het huis krijgen. Het kan dan een fijne maar vooral veilige actie zijn om als de bouwfase is afgerond en je verhuisd bent, de slotenmaker in te schakelen, om de sloten en sleutels te vervangen.

Overigens weet je ook bij een bestaande woning niet hoeveel sleutels er nog achter gebleven zijn. Ook dan is het goed om sloten te vervangen.

Verhuizen naar een appartement
Ga je verhuizen naar een appartement, dan is je situatie vergelijkbaar met verhuizen naar een nieuwe woning. Ook in deze situatie heb je er dus geen idee van wie er nog allemaal een kopie van jouw sleutels heeft.

Het kiezen van de slotenmaker
Kies, wat de reden ook is, het liefst een lokale slotenmaker uit. Woon je in Amsterdam? Kies dan een  Slotemaker Amsterdam. Niet alleen is het handig dat ze snel bij je kunnen zijn, ook is het fijn voor als je de slotenmaker nog een keer nodig hebt of advies wil. Daarnaast kennen ze de buurt en weten ze wat er allemaal gebeurt bijvoorbeeld op het gebied van inbraken. Hierdoor kunnen ze je het juiste advies geven.