Grasmaaien? Neem een robotmaaier!


Is je gazon nu alwéér aan een maaibeurt toe, maar besteed jij je tijd liever op een leukere manier? Overweeg dan een robotmaaier. Een robotmaaier helpt jou je gazon mooi en gezond te houden, zodat jij tijd overhoudt.

Waarom een robotmaaier?
Zie je het al voor je? Jij geniet van een kop koffie en kijkt toe hoe je gazon nauwkeurig wordt gemaaid. Dit beeld wordt eenvoudig werkelijkheid met de aanschaf van een robotmaaier. Je hoeft nooit meer zin te maken om het gras te maaien. Je kunt je robotmaaier zo instellen dat hij meerdere keren per week voor je aan de slag gaat. Robotmaaiers maaien overigens niet alleen, maar ze verdelen ook de fijne grassnippers over je gazon (mulchen). De perfecte natuurlijke voeding voor je gras. Bovendien zorgen de snippers ervoor dat je gazon niet uitdroogt. Ideaal tijdens hete zomers. En je hoeft de grasresten niet op te ruimen!

Waar moet je op letten?
Als je een robotmaaier koopt, moet je goed kijken naar de grootte van je gazon. Robotmaaiers hebben namelijk een maximale maaicapaciteit. Zo heeft het merk Robomow modellen die  250 m² aankunnen, maar ook modellen die met gemak 5.000 m² maaien. Ook is het belangrijk om te kijken of je gazon hellingen of obstakels bevat. Niet alle robotmaaiers weten hier raad mee! Ook is het slim om na te denken over de accuduur, laadsnelheid, maaibreedte en maaihoogte.

Installatie en bediening
Voor je je robotmaaier aan het werk zet, moet je hem nog installeren. Die kop koffie moet dus nog heel even wachten. De installatie van de maaier en het plaatsen van de begrenzingsdraad (indien nodig) kost wat tijd. Hoeveel tijd is afhankelijk van het merk en het model. Klaar met de installatie? Ontspan, en laat de robotmaaier het werk doen! Veel robotmaaiers laten zich overigens eenvoudig bedienen via een app op je smartphone of tablet. Zo kun je dus alles op een afstandje regelen via Bluetooth.

Aan de slag
Overtuigd? Kijk dan allereerst welke robotmaaier het beste bij jouw wensen aansluit. Houd bovenstaande tips in gedachten en ga vooral op onderzoek uit. Vergelijk hier de verschillende modellen en lees welke robotmaaier geschikt is voor jouw gazon. Op Instagram vind je ook handige tips!

Grasmaaier robotmaaier gras tuin inspiratie Droomtuin
Grasmaaier robotmaaier gras tuin inspiratie Droomtuin
Grasmaaier robotmaaier gras tuin inspiratie Droomtuin
Grasmaaier robotmaaier gras tuin inspiratie Droomtuin
Grasmaaier robotmaaier gras tuin inspiratie Droomtuin