Haal de woontrend webbing in huis


De woontrend webbing is een trend die we vooral terugzien in bijvoorbeeld stoelen, kasten en scheidingswanden. Met webbing zorg je er ook voor dat je woning een natuurlijk karakter krijgt. Maar wat houdt webbing precies in? We leggen het je uit!

Woontrend webbing droomhuis Beurs Eigen Huis

Het ontstaan van webbing

Aan de basis van webbing ligt een bijzondere vlechttechniek waarvoor rotan wordt gebruikt. Door met deze vlechttechniek te werken, ontstaan de kleine gaatjes die webbing typeren. Een ander woord voor webbing is ook wel cannage of gaatjesmat. Deze vlechttechniek zorgt er ook voor dat het webbing robuust en sterk wordt zodat je er jarenlang van geniet. Webbing is niet alleen duurzaam, maar brengt ook sfeer en gezelligheid in elk interieur.

 

Hoe pas ik webbing toe in mijn huis?

Het toegankelijke karakter van webbing zorgt ervoor dat dit materiaal perfect tot zijn recht komt in vrijwel elk interieur. Klassiek, Scandinavisch of juist industrieel? Je kunt dit materiaal ook prima verwerken in moderne of bohemian inrichtingen. Van een lamp met een webbing kap tot een krukje waar de zitting van webbing is. Klein of groot, je hebt zelf in de hand in welke mate je webbing laat terugkomen in je woning. Er bestaan zelfs scheidingswanden waarmee je op sfeervolle wijze in je woonkamer bijvoorbeeld een zithoek kunt creëren. 

Woontrend webbing droomhuis Beurs Eigen Huis

Kleuren die bij webbing passen

Het geliefde materiaal webbing oogt ingetogen, ziet er rustgevend uit en is ideaal om warmte aan te brengen in huis. Mag de webbing van jou een stoerdere uitstraling krijgen? Kies dan voor de kleur zwart in combinatie met webbing. We zien vaak dat de zitting van webbing is en de (stoel)poten een zwarte kleur hebben. Om er zeker van te zijn dat webbing mooi uitkomt in je interieur, werkt een denim blue kleur goed in een Scandinavisch interieur. Een warme grijstint laat zich goed met webbing combineren in een klassiek interieur.

 

Kortom, het maakt niet uit hoe jouw woonsmaak eruitziet, want met webbing kun je werkelijk alle kanten op. Het duurzame, toegankelijke en warme karakter maakt dit tot een trend waar we maar moeilijk omheen kunnen en willen. Zie jij dit ook graag terug in jouw interieur?