Haal meer uit je keuken


De keuken wordt ook wel het hart van de woning genoemd want dit is de ruimte waar wij per dag vele uren doorbrengen. In de keuken wordt het ontbijt genuttigd en na een lange dag werken komen we hier samen om een lekkere maaltijd te maken en te verorberen. Hoe zorg je ervoor dat je deze ruimte ook fijn inricht? Hoe kun je bijvoorbeeld bewerkstelligen dat er niet een iemand staat te koken terwijl de rest aan tafel zit te wachten? Wij geven je een aantal handige tips waarmee je veel meer uit je keuken kunt halen.

barkruk keuken realiseer je droomhuis

Ga voor mooie barkrukken
De moderne keuken bestaat allang niet alleen meer uit een aanrecht met een gootsteen. De meeste keukens die vandaag de dag gebouwd worden, hebben een losstaand kookeiland. Dit zorgt ervoor dat de chef veel meer betrokken is bij de rest van het gezelschap in de keuken. Als je vervolgens ook barkrukken kopen gaat, wordt het kookeiland ook een plek om samen te komen of om samen te koken. Je heb barkrukken in vele soorten en maten en het is al lang niet meer zo dat barkrukken je keuken eruit laten zien als een kroeg. Je kunt krukken kopen die naadloos aansluiten bij de stijl van je keuken, of juist kiezen voor een scherp contrast zodat je echte blikvangers in huis haalt. Bekijk de mogelijkheden daarom een keer om te zien welke krukken het beste in jouw keuken zouden staan.

 

eettafel eethoek keuken realiseer je droomhuis

Hoe geef je de eethoek karakter?
Als de maaltijd eenmaal gemaakt is, is het tijd om aan tafel te gaan zitten. Vroeger was het gebruikelijk om een tafel te hebben en daarbij gelijke eetkamerstoelen. Tegenwoordig is dit al lang niet meer het geval. Je kunt heel veel sfeer aan je keuken toevoegen wanneer je voor verschillende eetkamerstoelen gaat. Dat maakt het kiezen ook nog eens veel gemakkelijker omdat je de mooiste stoelen kunt kopen. Je kunt kiezen voor stoelen met of zonder leuningen en je kunt kijken of je liever leer of stof wilt. Heb je nog jonge kinderen? Kijk dan even goed welke stof eenvoudig schoon te maken is, of ga voor een stijlvolle stoel van doorschijnend plastic. Hier haal je eenvoudig een doekje overheen om alles weer als nieuw te maken.

Wil je alles in dezelfde stijl houden?
Als je niet van het eclectische bent, dan is nog steeds heel veel keus. Je kunt namelijk ook gewoon een complete eetkamerset kopen. Je weet dan zeker dat de tafel en de bijkomende stoelen allemaal in dezelfde stijl zijn vormgegeven. Dat kan ook rust aan je keuken toevoegen. Aan keuzes geen gebrek: je kunt kiezen uit ronde, vierkante en rechthoekige tafels, tafels van hout of van ijzer en hoge en lage tafels. Ook het aantal stoelen bij de tafel kan aangepast worden aan jouw wensen.