Haal sfeer in huis met een haard!


Ben je van plan om een haard te laten plaatsen? Dan kan je vast wel wat inspiratie gebruiken. Want met een haardvuur haal je, naast warmte, gemakkelijk sfeer en gezelligheid in huis. Maar er zijn ook steeds meer mogelijkheden om dit te doen.

Zo kan je kiezen voor een haard gestookt met gas, hout of bio ethanol. En ken je de elektrische haard en de leemkachel al? Je kan een haard inbouwen in een schouw of los plaatsen van de muur. Of wat denk je van een doorkijkhaard! Voor welke optie je ook kiest, je haalt zeker sfeer in huis. Wij selecteerden 3 leveranciers die jou kunnen voorzien van goed advies en de beste haard!           

Haarden leemkachel inspiratie droomhuis

Schoner stoken en keuze uit 630 kleuren

Een leemkachel van Bouwecologisch is een hout gestookte kachel die wordt opgebouwd uit chamottesteen en leem. Het grote voordeel van een leemkachel is dat deze een schonere verbranding geeft. De rookgassen worden via kanalen of gangen door de kachel gevoerd en onder afgevoerd naar het schoorsteen kanaal. De hitte van de rookgassen hoopt zich op in de kachel en wordt maximaal afgegeven aan de opgebouwde stenen massa. Deze stenen massa blijft nog vele uren stralingswarmte afgeven aan de omgeving. 

Je kan kiezen voor een type verbranding Finoven of Rocket-stove. De Finoven geeft meer zicht op het vuur en een rendement van circa 87%. Een Rocket-stove geeft een nog iets hoger rendement, te weten >90%.

De bouw van een leemkachel is maatwerk, de kachel wordt op locatie opgebouwd. Je kan zelf bepalen hoe groot de kachel moet zijn en welke vorm deze moet hebben. Wat denk je bijvoorbeeld van het toevoegen van een warme bank en/of houtopslag? En qua kleur heb je maar liefst de keuze uit  630 kleuren leem. Daar zit vast en zeker iets tussen wat bij jullie stijl past!

 

 

Haarden inspiratie droomhuis

De charme van hout en het gemak van gas

Colard Winde van CW Rustiekbouw plaatste vanaf de leeftijd van 19 jaar zijn eerste openhaard. De passie om te werken met oude historische bouwmaterialen werd uitgebreid met het plaatsen van betoverende designhaarden. Hij informeert je graag over alle mogelijkheden, zodat je de juiste keuze kan maken. Want verstandig stoken begint namelijk met de juiste haard of kachel.

De charme van een echte open haard op hout is ongeëvenaard. Het knapperende vuur en de typische reuk zijn een bijzondere belevenis. Of kies je voor een gashaard, dan kies je voor sfeer en gemak. Het vlammenspel van een gashaard is tegenwoordig nauwelijks meer van hout gestookte vlammen te onderscheiden.

En wil je meer weten over ethanol, waterdamp of elektrisch, ook daarover adviseert Colard je graag. Nieuwsgierig naar de uitvoering van een 3-zijdig geopende haard of een liftdeurhaard met een gesloten glasplaat? Een antieke of juist een strakke moderne haard? Ga naar de site voor heel veel inspiratie en informatie.

Haarden elektrisch REALISEER JE DROOMHUIS

Modern design & natuurgetrouwe vlammen

Voorbij zijn de dagen dat een elektrische haard de laatste optie was als alternatief voor een  gas- of houtkachel. De huidige elektrische haarden zijn het toppunt van modern design en vaak de eerste keuze van de veeleisende consument die kiest voor sfeer, gebruiksgemak en hoogwaardige technologie.

De nieuwe Polaris en i-serie elektrische haarden zijn de blikvangers in iedere wand of scheidingswand door hun natuurgetrouwe vrijwel niet van echt te onderscheiden vlammen, en door de talloze  sfeerverlichtingsopties.

Wij zijn Charlton & Jenrick en al meer dan 35 jaar toonaangevend producent van sfeerverwarmingstoestellen die via de haardenspeciaalzaken aan de consument geleverd worden. Onze kwaliteitshaarden zijn CE en ECOdesign 2021 gecertificeerd en een toonbeeld van innovatie. We laten je graag meer zien via de website van onze distributeur Havé Verwarming. En neem voor het totaaloverzicht van onze collectie een kijkje op onze site.  

Haarden inspiratie droomhuis
Haarden elektrisch REALISEER JE DROOMHUIS
Haarden leemkachel inspiratie droomhuis
Haarden inspiratie droomhuis
Haarden elektrisch REALISEER JE DROOMHUIS