Puzzelaars

Verbouwen is meestal puzzelen, zeker voor HenNK architectuur en interieurarchitectuur.
Onze projecten hebben vaak een zeker puzzelgehalte. Kijken wat er binnen een beperkt budget mogelijk is, uitvinden hoe een groot programma (veel wensen en eisen) in een kleine ruimte onder te brengen is: dat zijn de uitdagingen die we graag aangaan.

Verbouw en nieuwbouw

Bij verbouwen ligt daarom ook oorspronkelijk onze kracht; een complete verbouwing, maar ook de verbouwing van uw zolder of het bij de woning betrekken van de garage. We schuiven met ruimte totdat het functioneel en qua beleving optimaal is. Van ontwerp tot uitvoering.
Maar ook bij nieuwbouw is slim schuiven met ruimte van belang, zeker als de nadruk ligt op kleine en/of geschakelde woningen. Compleet of casco.

BBB: bouwen met beperkt budget

Op dit moment werkt HenNK aan een aantal kleine woningen in Zaandam. Het gaat om starterswoningen met groeimogelijkheid van (overwegend) houtbouw waarbij duurzaamheid en compact ruimtegebruik centraal staan. Daarnaast was in dit geval verwijzing naar een Zaanse bouwtraditie uitgangspunt.
De woningen worden vrijwel energieneutraal, omdat wij van mening zijn dat dat voor iedereen toegankelijk moet zijn, dus ook voor degene met een iets smallere beurs.

Duurzaamheid

Duurzaamheid kent vele gezichten. Het kan gaan om materialen die lang meegaan, tegen een stootje kunnen of die minder belastend zijn voor het milieu. Ook kan het gaan om producten en technieken die energiegebruik beperken of  bijdragen aan een gezonde (binnen)omgeving.
‘Duurzaamheid’ is helaas een woord met weinig betekenis geworden, maar ontwerpen met verantwoordelijkheid voor onze omgeving en toekomst vinden wij vanzelfsprekend.
Wij werken graag voor mensen die dit, net als wij, belangrijk vinden.

HenNK

is architectuur en interieurarchitectuur onder één dak. H en NK zijn Martijn van der Hout (architect) en Tanja Nieuwenhuyzen Kruseman (interieurarchitect).Wij zijn flexibel en oplossingsgericht en hechten waarde aan persoonlijk contact. Wij zijn gevestigd in de Zaanstreek en werken voor particuliere en zakelijke opdrachtgevers in een uitgestrekte regio rond Amsterdam. Bezoek voor meer informatie onze site www.hennk.nl of mail naar info@hennk.nl.
Natuurlijk kunt u ook bellen voor meer informatie of een afspraak: 06 17 064 004