Het Balance d'eau Bouwconcept

Balance d’eau heeft een bouwconcept ontwikkeld dat het mogelijk maakt om op elke locatie zeer solide en duurzame woningen te bouwen, zowel drijvend op het water als fundatiearm op het land (ideaal voor slappe veen of kleigrond).
Met een speciaal hiervoor ontwikkelde snijmachine wordt het EPS isolatiemateriaal zodanig op maat gemaakt dat de constructie hierin geheel verwerkt kan worden en hiermee een op de millimeter nauwkeurige, lichte en zeer sterke prefab sandwichconstructie geproduceerd wordt.
Voor de drijvende woningen bestaat de basis uit een drijvende glasvezelversterkte composiet kelderbak (patent pending). Composiet is licht, enorm sterk en duurzaam en wordt veelal voor hightech toepassingen gebruikt zoals offshore, vliegtuigindustrie, bruggenbouw en luxe jachtbouw. Er wordt op deze bak dan ook maar liefst 30 jaar garantie verleend!

Optimale prijs/kwaliteit

De prefab delen worden met het speciaal ontworpen montagesysteem in een mum van tijd op de bouwlocatie geassembleerd. Hiermee wordt de bouwkwaliteit verhoogd, wordt afval en bouwvocht tot een minimum beperkt. Dit resulteert in een optimale prijs/kwaliteitverhouding. De drijvende woningen worden op de oever geassembleerd, het complete gebouw wordt met een kraan te water gelaten.

Overal genieten op het water

Door prefab en assemblage op de oever is een comfortabele Balance d’eau drijvende woning op nagenoeg elke locatie en waterdiepte mogelijk!
Wonen op het water geeft een gevoel van vrijheid en natuurbelevening. Met het vrije uitzicht over het water en geen onderhoud aan een tuin ervaart u elke dag als een vakantiedag. Mede hierom ziet 23% van de Nederlanders drijvend wonen als serieuze optie.
Door deze populariteit en het beperkte aanbod van hoogwaardige drijvende woningen is een drijvende woning van Balance d’eau een goede en duurzame investering.

Altijd in balans voor optimaal wooncomfort

Met een speciaal ontwikkeld computerreken- en simulatiemodel wordt het ontwerp van de Balance d’eau drijvende woning uitgebalanceerd en ligt het zwaartepunt zo laag dat de woning uiteindelijk perfect horizontaal en zeer stabiel in het water ligt. Zodoende kan het wooncomfort wedijveren met luxe landwoningen.

Duurzaam

Het bouwsysteem heeft een extreem hoge isolatiewaarde (RC 6.7 – 7.0). Hierdoor is het energieverbruik zeer laag en voldoet het systeem aan de nieuwe EPC normen van het bouwbesluit 2015 en de voor 2020 gestelde normen.

Maximale vrijheid in ontwerp

Door de lichte en sterke materialen en sandwichpanelen zijn grote overspanningen en gevelopeningen mogelijk. Zodoende zijn er enorm veel mogelijkheden in vorm of afmeting. Met het computergestuurde snijprogramma zijn ook ronde of andere afwijkende vormen eenvoudig mogelijk, zelfs per stuk.
Creëer uw unieke duurzame woning!

Betrouwbare partner en specialist

Door onze ervaring en ons uitgebreide netwerk van specialisten in elk facet van drijvend bouwen heeft u met Balance d’eau alle kennis in huis. Daar wij de woningen in eigen beheer bouwen, kunnen wij uw project van idee tot realisatie volledig voor u verzorgen.