Het optimale lichtplan


Wanneer je je droomhuis hebt gevonden mag goede verlichting natuurlijk niet ontbreken. Zowel binnenshuis als buitenshuis heeft verlichting een groot effect op de sfeer van je huis en je interieur. Het is dan ook belangrijk dat je goed over het type verlichting, de intensiteit van de verlichting en de kleur van de verlichting nadenkt. De keuzes die je maakt leg je vast in een lichtplan, zodat duidelijk is hoe de verlichting in je droomhuis is geregeld. Het opstellen van een lichtplan klinkt heel eenvoudig, maar dat is het niet aangezien iedere ruimte vraagt om een ander type verlichting. En wil je besparen op energiekosten? Denk dan eens na over LED verlichting. Deze verlichting is, in combinatie met de juiste LED armatuur, duurzaam en energiebesparend.

lamp verlichting realiseer je droomhuis

Het belang van een goed lichtplan
Met een lichtplan bepaal je waar welke verlichting moet komen. Zo vraagt een slaapkamer om een ander lichtplan dan een woonkamer of een garage. Goede verachting bepaalt de sfeer in huis, dus wanneer je veel helder verlichting ophangt in de slaapkamer is er geen sprake meer van een warme en intieme sfeer. Denk daarom per ruimte goed na over welke verlichting je in de ruimte wilt ophangen, welk bereik de verlichting moet hebben en welke kleur de verlichting moet hebben. Wil je een warme uitstraling creëren? Kies dan voor gele verlichting die kaarslicht nabootsen. Wil je de ruimte juiste praktisch gebruiken om bijvoorbeeld te klussen of te werken? Kies dan voor helder, blauwe, verlichting. Dit type licht verhoogt namelijk de alertheid en productiviteit. Kies voor LED verlichting, met bijbehorende LED armatuur,  wanneer je je huis duurzaam wilt verlichten. LED verlichting is namelijk zeer duurzaam, energiebesparend en ook nog eens veilig omdat LED verlichting geen warmte afgeeft. Zo kan je een goed lichtplan perfect combineren met de inzet van LED verlichting omdat LED verlichting dimbaar is.

 

lampen verlichting realiseer je droomhuis

Kies voor de juiste LED armaturen
Wanneer je een goed lichtplan hebt opgesteld is het belangrijk dat je gaat kijken naar de armaturen. Kies voor een LED armatuur die past bij jouw woonstijl. Wil je graag een moderne, industriële uitstraling in je woonkamer creëren? Kies dan voor een LED armatuur met aluminium frame. Wil je liever een klassieke uitstraling? Kies dan voor een klassieke LED armatuur die juist een authentieke stijl nastreeft. Met LED armaturen kan je het zo gek niet bedenken of het is wel aanwezig. Zo kan je dus op eenvoudige wijze de juiste armaturen bij je lichtplan zoeken. Doordat de keuze reuze is, is er voor ieder lichtplan wel een perfecte LED armatuur te vinden.

Zeer sfeerbepalend
Verlichting is zeer sfeerbepalend en het is dan ook belangrijk om goed na te denken over de verlichting binnen en buiten het huis. Het is verstandig om je keuzes rondom de verlichting vast te leggen in een lichtplan zodat je per ruimte weet welke type verlichting er nodig is. Zo kan je bepaalde eyecatchers in de woonkamer extra verlichten, of kan je de warme sfeer in de slaapkamer nog net wat explicieter neerzetten. Laat je LED armatuur in lijn zijn met je gekozen lichtplan en je weet zeker dat je kan genieten van je droomhuis met de juiste verlichting.