Hoe richt je een grote woonkamer in?


Op internet vind je tal van tips voor het inrichten van elke kamer in huis. Of je nu houdt van een landelijke sfeer, een strakke Scandinavische look of een romantische Hamptons feel: op talloze blogs en stylingwebsites leer je precies hoe je jouw favoriete look in huis bereikt. Maar wat nu als je een wilt weten hoe je koopwoningen of huurwoningen met een iets andere indeling dan gebruikelijk het beste kunt indelen? Sommige huizen zijn namelijk flink wat kleiner dan je gewend bent of juist veel groter dan gebruikelijk is. Dan helpen wij je graag op weg. In dit artikel delen we de beste tips om een grote woonkamer in te richten.

Woonkamer inrichten REALISEER JE DROOMHUIS

Tip 1. Maak gebruik van grote meubels
In een grote woonkamer heb je volop ruimte. Maak hier dan ook dankbaar gebruik van door de kamer in te richten met grote meubels. De meeste koopwoningen en huurwoningen hebben vrij kleine woonkamers. Als je dus een grote woonkamer hebt, ben je één van de gelukkigen! Eindelijk heb je ruimte voor die grote eetkamertafel waaraan de hele familie kan gourmetten of een spel kan spelen. En die grote loungebank die je al jaren op het oog had? Daar heb je nu ook eindelijk ruimte voor! In een grote woonkamer komen deze meubels prachtig tot hun recht.

Tip 2. Deel de kamer op
Dat je een grote woonkamer hebt, betekent niet dat je de ruimte ook als één geheel moet inrichten. Juist met grote kamers is het fijn om specifieke hoeken te creëren. Zo voelt de ruimte comfortabeler en gezelliger aan. Creëer een zithoek, een werkruimte en een eethoek door slim gebruik te maken van de ruimte en meubels strategisch te plaatsen.

Tip 3. Maak gebruik van de hele ruimte
De meeste mensen richten een kamer in door meubels langs de muren te plaatsen. In een kleine ruimte werkt dit prima, maar in een grote woonkamer creëer je hierdoor een ietwat vreemde inrichting. Maak gebruik van de hele ruimte bij het inrichten van de woonkamer. Wees niet bang om de bank in het midden van de kamer te zetten, de kast te gebruiken als room divider en planten middenin de ruimte te plaatsen. Experimenteer erop los en ontdek wat werkt voor jouw woonkamer.

Tip 4. Wees niet bang voor kleur
Een beetje kleur in huis doet de sfeer altijd goed, maar veel mensen vinden het spannend om een felle kleur in huis te gebruiken. Ze zijn bang dat het te veel overheerst of dat het niet is toegestaan in huurwoningen. Maar neem maar eens een kijkje op Huurstunt.nl: tal van mensen gebruiken kleur in hun woning om het net dat beetje extra karakter te geven. Wees dus niet bang. Kleur in huis geeft een speelse look en juist in een grote woonkamer kan wat kleur de kamer één geheel maken en sfeer geven. In een kleine kamer kun je donkere kleuren of overheersende kleuren vaak beter vermijden, maar in een grote ruimte is het een absolute aanrader!