Hoe richt je je huis sfeervol in?


Een sfeervol interieur heeft voor iedereen weer een andere betekenis, misschien houd jij erg van modern industrieel, waar een ander voor landelijk gaat; zoveel mensen zoveel smaken. Toch zijn er duidelijke overeenkomsten tussen de vele interieurstijlen; de hele inrichting ademt dezelfde sfeer uit, er ontstaat geen stijlbreuk en de hele inrichting moet klasse uitstralen in plaats van een opslagplaats te zijn voor goedkope discount meubelen en accessoires. Een sfeervol interieur geeft je energie en voelt lekker aan, tijd dus om enkele aandachtspunten door te nemen om een geweldig sfeervol interieur te bereiken!

woonkamer industrieel realiseer je droomhuis

Zo bereik je een sfeervol interieur
Het begint eigenlijk met het bepalen van de kleuren. Welke uitstraling vind jij belangrijk? Modern grijs, Scandinavisch wit, of mag het een wat meer sprankelende zwarte touch krijgen? Door alvast de kleurkaart voor jezelf helder te hebben kun je aan de hand daarvan aan de slag.

Welke ruimte heb je beschikbaar?
Daarnaast is het handig om je woonkamer gewoon eens op schaal te tekenen en enkele musthave meubels (eveneens op schaal) te positioneren in je woonkamer. Wat werkt wel en wat niet? Hoe groot mogen je meubelen maximaal zijn en waar kun je ze het beste plaatsen? Dergelijke praktische zaken in kaart brengen helpt je bij de aankoop van meubelen en woonaccessoires.
Het maken van een woonkamer op schaal kan ook handig zijn als je de inrichting van je interieur wilt veranderen. Door de aanwezige meubels op schaal te tekenen, kun je zien hoe je de ruimte anders kunt inrichten en welke veranderingen het grootste effect zullen hebben. Dit kan je helpen om een goed doordacht plan te maken voordat je daadwerkelijk begint met veranderen.

keuken tafel industrieel realiseer je droomhuis

Raambekleding kiezen
Raambekleding, gordijnen en lamellen brengen bijzonder veel sfeer aan in een woning. Er is ontzettend veel keuze, van duo-rolgordijnen tot brede gordijn-lamellen en inbetween gordijnen. Wil je meer sfeer aanbrengen in je woning, dan ligt het voor de hand om eens kritisch naar je huidige raambekleding te kijken!

Andere meubelen aanschaffen
Eigentijdse, trendy meubelen zorgen ervoor dat je hele interieur een boost krijgt. Je hoeft natuurlijk niet alles te vervangen, want kijk je bijvoorbeeld bij woonwinkel Robuuste Tafels, dan zie je vele soorten on-trend meubels wat ware eyecatchers zijn en die ervoor zorgen dat je eenvoudige eettafel ineens weer zeer actueel wordt door er hippe eetkamerstoelen aan te plaatsen, of je zithoek ondergaat een metamorfose door er die waanzinnige bank te plaatsen!

Vloerkleden en woonaccessoires
Vloerkleden verlevendigen niet alleen je zithoek, maar zorgen ook nog eens voor extra warme voeten. Daarnaast zul je merken dat de akoestiek ook verandert, deze klinkt warmer wanneer er enkele vloerkleden liggen.

Tot slot mogen woonaccessoires als mooie grote vazen, planten, kaarsenhouders, kussens en plaids niet ontbreken! Wie hippe woonaccessoires plaatst op en rond gedateerde meubelen, kan deze plots toch een ander aanzicht geven. Woonaccessoires zijn dus altijd goed!