Hoe verhuis je grote meubels?


Verhuizen is leuk, maar de verhuizing zelf vaak een behoorlijke klus. Je wilt immers je gehele inboedel van je oude naar je nieuwe stek verplaatsen. Dat is niet zo eenvoudig! Met name als het om grote(re) meubelstukken gaat, vergt dit behoorlijk wat voorbereiding en inspanning. Lees hier hoe je het verhuizen van dergelijke meubelstukken het beste aan kunt pakken.

 

verhuis teckel doos beurs realiseer je droomhuis

Helpende handen

Onderschat niet wat het verhuizen van grote(re) en dikwijls zware meubelstukken lichamelijk van je vraagt. Om te voorkomen dat je allerlei gevaarlijke capriolen uit gaat halen en kans loopt op nare blessures, is het aan te raden om voldoende hulp in te schakelen. Iedere helpende hand zal de verhuisklus aanzienlijk verlichten.

Verhuiswagen

Daarnaast is het belangrijk om een goede verhuiswagen te huren. Dit maakt het inladen en uitladen van de meubelstukken namelijk zowel eenvoudiger als veiliger. Bovendien ben je er met een verhuiswagen van verzekerd dat je meubelstukken er daadwerkelijk inpassen.

Tilbanden

Om lichamelijke klachten te voorkomen en de zware meubelstukken op een verantwoorde manier te kunnen tillen, is het aan te raden om gebruik te maken van speciale tilbanden. Op die manier verdeel je namelijk eenvoudig het tilgewicht tussen twee personen en voorkom je dat het meubelstuk gaat glijden.

verhuizen leeg huis realiseer je droomhuis

Verhuislift

Voor het verplaatsen van de inboedel van de ene naar de andere verdieping kun je het beste gebruik maken van een verhuislift. Deze biedt zowel gemak als veiligheid. Je voorkomt dat meubelstukken door smalle trappenhuizen gesjouwd moeten worden. Bovendien loop je minder kans op beschadiging van de meubelstukken.

Rijdende hulpmiddelen

Ook voorkom je onnodig sjouwen door gebruik te maken van rijdende hulpmiddelen, zoals een verhuishondje, steekwagen of pompwagen. Je laat er zware meubelstukken eenvoudig op steunen en hoeft deze vervolgens enkel nog maar naar de verhuiswagen te rollen.

Verhuisdekens

Het is daarnaast aan te raden om de meubelstukken af te dekken tijdens het vervoer. Het beste gebruik je hiervoor lakens, beschermfolie of speciale verhuisdekens die je tussen de meubelstukken (en verhuisdozen) plaatst om ze tijdens het rijden te kunnen beschermen tegen schuiven, stoten en schokken.