Hoe vind je je droomhuis in Spanje?


Het is de droom van velen: een huis kopen in het zonnige Spanje. Maar niet iedereen durft de stap ook daadwerkelijk te zetten. Heb je toch besloten om de sprong te wagen en een groot deel van je toekomst onder de zon door te brengen? Dan hebben wij enkele handige tips voor je die je zullen helpen in je zoektocht naar een woning in Spanje. ¡Vamos!

Droomhuis Spanje second home kopen REALISEERJEDROOMHUIS

Denk goed na over de regio waar je wil kopen
Een van de belangrijkste aandachtspunten bij de aankoop van een Spaanse woning is de locatie. Denk goed na in welke regio je een huis wil kopen en wat je verlangt van de omgeving. Wil je vlak bij de zee verblijven en elke ochtend op het strand wandelen? Of verkies je de rust van het binnenland en de schoonheid van de Spaanse bergen? Denk ook aan het klimaat. Als je het hele jaar door van een zonnig en aangenaam – niet te koud, niet te warm – klimaat wil genieten, dan kan je bijvoorbeeld een huis kopen aan de Costa Blanca. Het is altijd een goed idee om al eens op reis te gaan in de streek die je interesseert, en zo te kijken of je er jezelf ook effectief ziet wonen of langere tijd verblijven.

Wat soort huis wil ik precies?
Denk voor je je handtekening zet goed na over welk type huis je zal kopen. Want er zijn heel wat mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een plattelandsvilla met een zwembad, of een praktisch kustappartement. Je budget zal een grote rol spelen bij het kiezen van een woning in Spanje. Hoe hoger je richtprijs, hoe meer opties je natuurlijk hebt. Kijk tijdens je zoektocht ook eens verder dan de gebaande paden. In sommige minder toeristische regio’s in Spanje krijg je immers meer waar voor je geld dan op andere plekken. Zo kan je bijvoorbeeld een huis kopen aan de Costa Cálida, een prachtige streek die nog onontdekt is met relatief lage huizenprijzen.

Laat je begeleiden door een lokale expert
Persoonlijke begeleiding van een expert is van cruciaal belang tijdens je zoektocht naar je ideale woning in Spanje. De Nederlandstalige makelaars van Rayos de Sol, gespecialiseerd in de Costa Blanca en de Costa Cálida, helpen je met het papierwerk en nemen de juridische kant voor hun rekening. Ze helpen je onder meer bij de aanvraag van een NIE-nummer, dat je nodig hebt om een huis te kunnen kopen in Spanje. Bovendien kennen ze hun werkgebied als hun broekzak. Laat Rayos de Sol je op weg helpen naar je perfecte huis in Spanje en geniet van feilloze begeleiding op maat, voor én na aankoop.  

En genieten maar!
Je gedroomde woning gevonden en de knoop doorgehakt? Dan is het tijd om te genieten! Je zal zien dat Spanje een fascinerend land is met bijzondere mensen, een rijke cultuur en een gastronomie om duimen en vinger bij af te likken. Laat je elke dag opnieuw verrassen en voel hoe je levenskwaliteit er enorm op vooruitgaat.