Hoe zorg je voor sfeer in huis?


Als het weer guur wordt en de dagen korter, is het heerlijk om het extra gezellig te maken in huis. Maak je interieur helemaal comfortabel voor de herfst en winter! Zo kun je echt goed ontspannen thuis en is je woning de fijnste plek om te vertoeven als het kwik daalt. We delen onze handige tips: lees je mee?

De juiste verlichting in huis
Als de dagen kort zijn, is verlichting des te belangrijker in huis! Maak daarom een lichtplan voor je interieur om voor nog meer gezelligheid te zorgen. Hang niet zomaar her en der een lamp op, maar denk juist goed na op welke plek, welke soort verlichting passend is. Je kunt ook spelen met verlichting door bepaalde plekken extra uit te lichten. Hier zijn LED spots en LED strips perfect voor geschikt. Bij Budgetlight vind je goedkope verlichting van een hoogwaardige kwaliteit, waarmee je alle ruimtes in huis mooi kunt stylen. Voor een woning die sfeer ademt!

Aankleding op de bank
Is er iets fijner dan na een lange dag onder een dekentje kruipen op de bank, als het buiten regent? Als het aan ons ligt niet! Daarom is een zacht plaid een must-have op je bank, om het altijd lekker warm te hebben. Als je een deken in een leuke print of kleur neerlegt, is dit ook meteen een eyecatcher in je interieur. Ideaal! En als je dan toch bezig bent: zorg ook voor een sfeervolle aankleding met de kussens op de bank. Haal ze bijvoorbeeld in winterse kleuren in huis.

De kaarsjes aan
Ook kaarsen zorgen meteen voor meer sfeer in je woning. We zijn met name dol op geurkaarsen. Als je kiest voor een geur die bij de herfst en winter past, zoals appel of kaneel, wordt het helemaal behaaglijk in de kamer. Qua looks is het fraai om af te wisselen met verschillende soorten kaarsen. Zo kunnen hoge en lage kaarsen prima bij elkaar staan. Zorg ook voor mooie kaarsenhouders, als finishing touch.

Een decoratiestuk voor de herfst en winter
Tijd om de handen uit de mouwen te steken! Want je maakt het ook knus in huis met een leuk herfst- of winterstukje ter decoratie. En als je er zelf een maakt, beleef je er alleen maar meer plezier aan. Verzamel gezellige herfstbladeren, kastanjes en takken, en versier dit tot een leuk kunstwerk. Mooi om op de eettafel of een dressoir tentoon te stellen. Een ander idee? Maak een hangend kunstwerkje, zoals een krans, om aan de deur of muur te bevestigen. Leuk om steeds weer naar te kijken! Zo kom jij die koude dagen wel door.