Huis verkopen: tips zolder opknappen


De bekende ‘rommelzolder’. Vaak wordt de zolder gebruikt als opbergplaats of als wasruimte waar de wasmachine en droger te vinden zijn. Maar hoe kun je deze ruimte optimaal benutten? Denk bijvoorbeeld aan het realiseren van een extra slaapkamer of een kantoorruimte. In andere situaties zijn een likje verf en nieuwe houten jaloezieen voor de ramen al voldoende. Benieuwd hoe jij je zolder verkoopproof kunt maken? Lees onze tips.

Creëer een extra kamer
Heb je een grote zolder, maar is het één open ruimte? Creëer een extra kamer. Dit wordt vaak als pluspunt gezien bij de verkoop van een woning. Alleen opruimen en een bed plaatsen is helaas, niet voldoende. Om een kamer ook als ‘kamer’ mee te kunnen tellen, moet deze aan een aantal eisen voldoen. Zo moet de ruimte met een deur afgesloten kunnen worden, dient er minimaal één raam aanwezig te zijn en moet je er kunnen staan. Om dit te kunnen realiseren wordt er vaak gewerkt met een voorzolder, welke blijft dienen als opbergplaats of ruimte voor de wasmachine.

Plaats een dakkapel
Door het plaatsen van een dakkapel maak je de zolder ruimer en lichter. Daarnaast vergroot je het woonoppervlakte en wordt er meer loopruimte gecreëerd. Het is een snelle manier om de waarde van je huis snel te verhogen. Ideaal! Voorzie je nieuwe dakkapel van raamdecoratie op maat. Hierdoor maak je gelijk een sfeervolle ruimte van je zolder. Benieuwd welke raamdecoratie past bij jouw dakkapel? Rolgordijnen zijn hier vaak favoriet maar ook plisségordijnen worden veel gekozen. Beide kunnen eenvoudig gemonteerd worden zonder dat je hoeft te boren of schroeven in je nieuwe kunststof kozijnen.

Lichte muren
Wil je snel je zolder opknappen om de verkoop van je huis te bevorderen zonder hier al te veel geld aan uit te geven? Een likje verf, geen losse rommel en dozen en een andere indeling maken al een groot verschil. Zolders hebben vaak weinig of kleine ramen en schuine wanden. Hierdoor oogt de ruimte al snel kleiner. Kies daarom voor een lichte kleur verf. Door de witte muren zal de ruimte lichter en ruimer ogen. Ook de indeling van de ruimte draagt hieraan mee. Deel de ruimte zo essentieel mogelijk in. Plaats bijvoorbeeld lage kasten tegen de schuine wanden waar je niet rechtop kunt staan en zorg dat je altijd voldoende loopruimte hebt rondom de meubels.