Industrieel wonen? Zo pak je het aan!


Bij de industriële woonstijl haal je het stoere fabrieksgevoel in huis en geef je je interieur meer pit. Ben jij er dol op? Dan vraag je je vast af hoe je deze bijzondere stijl kunt toepassen in jouw woning. Wij geven je tips!

industriele verlichting lamp realiseer je droomhuis

Stoere meubels en accessoires
In een industriële woning mogen stoere meubels niet ontbreken. Denk aan een industriële kapstok, een industriële zitbank, Industriële wandplanken, enzovoort. Voeg ook zeker stoere accessoires toe. Anders wordt je interieur al snel te saai.
Kies bijvoorbeeld voor een wandklok uit metaal met grote cijfers. Bij deze stijl worden er ook vaak hele grote hanglampen gebruikt. Heb je daar geen ruimte voor? Dan kun je wandlampen in de plaats gebruiken.

Warme verlichting is onmisbaar
Gebruik je een paar fraaie industriële hang-, tafel- en wandlampen als accessoires? Dan is het van belang om deze te combineren met de juiste lichtbronnen. Je zou denken dat je in een industrieel interieur koel licht moet gebruiken. Maar niets is minder waar. Het is namelijk veel beter om warm licht te gebruiken. Zo zorg je voor contrast en laat je je interieur stralen.

  

industrieel interieur realiseer je droomhuis

Mix van metaal, beton en hout 
Bij een industrieel interieur wordt er voornamelijk gebruikgemaakt van metaal, beton, hout en leer. Zorg ervoor dat ieder materiaal minstens eenmaal terugkomt. Zo heb je een mooie mix. Vaak bestaat één industrieel meubel uit hout en metaal of hout en leer. Dat maakt het je makkelijk om alle materialen terug te laten komen in je interieur. Maar je kunt ook kiezen voor een meubel dat uit slechts een van deze materialen gemaakt is.

Moeilijk is het niet, want tegenwoordig zijn er heel wat industriële meubels te vinden. Voor metaal kun je bijvoorbeeld denken aan oude locker kasten of een stoere metalen kruk. Voor leer kun je dan weer een leren zitbank of een leren kussen gebruiken. Beton is iets moeilijker om toe te voegen, maar zeker niet onmogelijk. Want er bestaan meubels en accessoires met een betonlook. Bovendien kun je beton toevoegen in de muren of vloeren.   

Grijs mag niet ontbreken
Grijs is dé kleur van een industrieel interieur. Gebruik grijs dus gerust naar hartenlust. Je kunt experimenteren met verschillende tinten om je interieur bijzonder te maken. Houd je niet zo van grijs? Dan mag je zeker ook zwart en wit in je interieur gebruiken. Als je houdt van felle kleuren, kun je één of twee opvallende accessoires toevoegen. Niet meer, want dan verlies je het fabrieksgevoel in je woning.

Elke dag genieten van een pittig interieur
Een braaf interieur is een saai interieur. Als je volop van je thuis wilt genieten, dan is een industrieel interieur de beste keuze. Het is ook helemaal niet moeilijk om de stijl in je woning toe te passen. Kies voor neutrale kleuren, zoals grijs, zwart en wit. Koop daarnaast industriële meubels en accessoires uit hout, leer, metaal of beton(look) en je bent er. Iedereen kan dus van een industrieel interieur genieten!