Interview met mede-eigenaar Rob van Waardenburg

 

Waarom Uit Holland?

Vanwege ons vaderlands trots. Toch geweldig hoe ons kleine landje altijd grote namen met internationale faam voortbrengt in de sport, muziek, mode, kunst, architectuur en interieur? Dit willen we dan ook graag benadrukken met UIT HOLLAND, ons interieurbouwbedrijf die met geweldige creaties van eigen Hollandse makelij  woondromen werkelijkheid wilt laten worden.

Kunnen we dan veel klompen verwachten in jullie ontwerpen?

(Grote glimlach verschijnt) Jazeker en Delftsblauw. Maar zonder gekheid, wat wij nastreven is een omgeving te creëren waarin men zich thuis voelt. Mooie dingen bedenken kunnen genoeg partijen en staan tal van vakbladen vol van, maar het gaat erom om de wensen van je klanten te vertalen in vormen en materialen om die sfeer in de woning te realiseren die bij ze past. Voor de een is dat bijvoorbeeld een modern interieur en de ander een landelijk interieur.

Mag ik jezelf inschatten op een modern interieur?

Ja en nee. Ik hou zeker van strakke vormen, maar wel met hier en daar een klassieke ‘knipoog’. Zo zie je maar hoe belangrijk het is om te luisteren naar je klant. Stel ze de juiste vragen om te ervaren hoe ze leven, wat hun hobby’s zijn enzovoort om tot een juiste vertaalslag naar hun interieur te komen. Je thuis voelen in je eigen woning dat moet altijd het uitgangspunt zijn. Een wauw reactie van je vrienden of buren is leuk, maar belangrijker is of jij je thuis voelt in je eigen woning waar je tenslotte dagelijks vertoeft.

 

  

Ik zag op jullie site www.uitholland.eu de rubriek Trends. In hoeverre volgen jullie die?

Wij vinden het belangrijk om op de hoogte te zijn van de nieuwste trends en tot ons genoegen hebben we dan ook een trendwatcher aan onze zijde die jaarlijks haar trendverwachtingen voor ons beschrijft en presenteert. Leuk en inspirerend voor ons, maar ook voor relaties. De trend dat het verpersoonlijken  belangrijker wordt en dus niet de massa maar juist het individu binnen de massa telt, sluit dan ook goed aan met ons streven ieder interieur zijn individuele identiteit te geven die past bij de bewoners van de woning. Echt maatwerk dus met veel vakmanschap en handwerk.

Naast interieur voor woningen zag ik ook foto’s van door jullie gerealiseerde projecten in kantoren, winkels en op beurzen.

Klopt. Van origine zijn we altijd bedrijfsgeoriënteerd geweest, maar door de toegenomen vraag vanuit de particuliere markt de afgelopen jaren zijn we ons daar succesvol mag ik zeggen en met veel passie op gaan richten. Het is ooit begonnen met interieur voor een woning van een klant, die ons naar aanleiding van de inrichting die wij voor zijn bedrijf hadden gerealiseerd gevraagd had ook zijn huis in te richten. En kijk nu, enkele jaren en diverse prachtig ingerichte woningen later, staan we met veel enthousiasme op de beurs Eigen Huis om particulieren aan te spreken, want:

In Holland staat uw huis en wij van UIT HOLLAND richten deze graag voor u in.

UIT HOLLAND, Elk Ontwerp Volmaakt!