Isoleren, zeker doen!


Het (ver)bouwen van een woning is een ingrijpend proces. Het kost veel tijd, geld en inspanning. Bereid je daarom goed voor. En of je nu gaat bouwen of verbouwen, vergeet zeker niet te investeren in het verbeteren van de isolatie van je woning. Met een goed geïsoleerd huis kun je namelijk veel energie besparen. Door warmte vast te houden, hoef je minder hard te stoken. Dat is beter voor het milieu, beter voor de behaaglijkheid van je woning en bespaar je een heleboel geld! Wij selecteerden 3 bedrijven die jou kunnen voorzien van goed advies en de beste isolatie voor jouw (nieuwe) woning.

Isolatie kruipruimte verduurzamen duurzaam wonen

Kruipruimte isolatie
Het is bijna lente en het lentezonnetje komt steeds vaker door. Voelt het in uw huis desondanks nog als winter? Is het koud en vochtig in uw woning? Kies voor schelpen! Wanneer u uw woning isoleert met isolatieschelpen, dan wordt het aanzienlijk warmer én droger in uw huis. Bovendien bespaart u al gauw € 200 à € 300 op de jaarlijkse gas- of elektrarekening!

Met het isoleren van de kruipruimte voorkomt u klachten zoals optrekkend vocht (ruim 20% van de huizen in Nederland heeft last van vocht!) en schimmelvorming. De bodem wordt bij kruipruimte-isolatie voorzien van een laag isolatiemateriaal. Vocht kan niet meer omhoog stijgen en lucht in de kruipruimte komt stil te staan. Optrekkend vocht vanuit de kruipruimte is hiermee verleden tijd! Isoschelp komt gratis een vochtinspectie bij u thuis doen.

En gaat u nieuw bouwen? Om uw fundament voor eeuwig droog te houden zijn schelpen uitermate geschikt, een laagje van 20cm voordat de vloeren aangebracht worden is vaak al genoeg!

Isolatie verduurzamen duurzaam wonen Beurs Eigen Huis

Spouwmuurisolatie
Wie aan de slag gaat met het verduurzamen van zijn huis, kan maar beter beginnen met goede isolatie. Warmte binnenhouden is noodzakelijk om verder te kunnen kijken naar bijvoorbeeld alternatieve vormen van warmte opwekken. Isolatie is een eerste stap in de energietransitie en een snelle manier om energie te besparen.

Een effectieve maatregel is het isoleren van je spouwmuur. Een niet geïsoleerde spouwmuur is namelijk verantwoordelijk voor gemiddeld 30% van het energieverlies in een woning.

Bij spouwmuurisolatie wordt de lege ruimte opgevuld met isolatiemateriaal. Bij Pluimers kan je kiezen uit drie verschillende producten: wol, parels of purschuim. Ze vertellen je graag meer over de voordelen van elk product.

Spouwmuurisolatie is niet alleen een snelle, maar ook makkelijke manier om energie te besparen in je eigen huis. Isolatie van de spouwmuur gebeurt van buitenaf dus levert zeer weinig overlast op. En het gaat ook nog eens snel: de werkzaamheden duren meestal 1 dag.

Isolatie verduurzamen duurzaam wonen Beurs Eigen Huis

Vloerisolatie
De bouw maakt een grote verandering door omdat de milieuprestatie steeds belangrijker wordt. Het bouwen van een duurzame woning en het verduurzamen van bestaande woningen is de norm. Vloerisolatie levert daar een enorme bijdrage aan.

TONZON heeft een bijzonder effectieve kruipruimte isolatie met een hoge isolatiewaarde en een hele lage milieu-impact. Het werkt op een unieke manier. De thermoskussens zijn een soort luchtzakken van folie die onder de vloer aangebracht worden. Door meerdere lagen folie kan de vloer geen warmte meer uitstralen naar de kruipruimte.

Het materiaal is opvouwbaar, past door elk luikje en de lucht hoeft pas op de plek van installatie toegevoegd te worden. De thermoskussens in combinatie met de bodemfolie zorgen voor een warmere en drogere vloer, maar ook een gezonder binnenklimaat. De experts van TONZON voorzien je graag van een vrijblijvend advies voor de mogelijkheden bij jouw woning.

Isolatie kruipruimte verduurzamen duurzaam wonen
Isolatie kruipruimte verduurzamen duurzaam wonen
Isolatie kruipruimte verduurzamen duurzaam wonen
Isolatie verduurzamen duurzaam wonen Beurs Eigen Huis
Isolatie kruipruimte verduurzamen duurzaam wonen