Italiaanse Design Kachels

 

Wanneer je met Arno Smits van Art of Fire praat over zijn Italiaanse kachels, beginnen zijn ogen te glimmen. Een vuurtje steken in een kachel of haard is mooi, maar in een Italiaanse kachel is het passie. Hij was niet voor niets in 2008 beste dealer van Castelmonte in Nederland, België, Frankrijk en Engeland!

Perfectionisme
De aantrekkingskracht naar Italiaans Design zit hem in het perfectionisme van de Italiaan. Niet alleen op uiterlijk gebied loopt Italië al jarenlang voorop. De kachels hebben een typisch Italiaanse look, daarnaast zijn de technische specificaties perfect en zijn de Italiaanse kachels gericht op milieuvriendelijkheid. Italiaans design staat voor een strakke vormgeving en natuurlijk voor functionaliteit. Er wordt met name gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen.

Elegantie
Zoals de goed geklede Italiaan laat zien, hoort elegantie en een beetje glamour bij deze Zuid-Europeaan. Ook is de Italiaan een echt familiemens, met elkaar genieten van het leven. Dit is heel duidelijk terug te vinden in het iconisch design van de Italiaanse kachels. Deze kachels zijn een echte eyecatcher in de woonkamer.

La Castellamonte
Sinds 1975 maakt dit bedrijf op basis van de eeuwenoude knowhow van ambachtslieden en hoogwaardige keramiek, deze klassieke kachels. In de meest uiteenlopende kleuren en ornamenten kunnen deze kachels worden gemaakt. Nog altijd ambachtelijk, maar met de laatste technologie en met het oog op het milieu. Hout- of pellet gestookt, je kan ze tegenwoordig ook aansluiten op de moderne cv-radiatoren.

Stack Stoves
Deze sympathiek ogende kachels is een kachellijn die ontstaan is uit de samenwerking van La Castellamonte en Adriano Design. Deze kachels hebben een eigentijdser uiterlijk en zijn voorzien van innovatieve aspecten op gebied van verbrandingsoptimalisatie. Het specifieke kenmerk van deze keramische kachels is dat ze uit modulaire componenten bestaan. En dat je daarmee zelf een kachel naar eigen wens kunt samenstellen.

Castelmonte
Castelmonte-kachels worden volledig intern ontworpen en vervaardigd, dankzij een geavanceerde productietechnologie. Alle Castelmonte modellen worden gekenmerkt door de natuurlijke convectie. Ze kunnen gebruikt worden voor zowel bij-als hoofdverwarming. De kachel is uitgevoerd in volledig gietijzer en krijgt zijn unieke uitstraling door toevoeging van prachtig gedecoreerde keramieken tegels. Je kunt kiezen uit hout- en pelletuitvoeringen.

Blog - italiaanse Design kachels