Je droomtuin met kunstgras


Je tuin is een plek waar je tot rust kan komen. Een plek waar je de vogeltjes hoort fluiten terwijl je geniet van een mooi boek. Heerlijk in de zon met je voeten in het groene gras. Maar het krijgen van een mooi grasveld in de tuin kan een behoorlijke klus zijn. Als je geen groene vingers hebt, of geen tijd om je gazon goed te onderhouden, kan kunstgras voor veel mensen een uitkomst zijn. Nooit meer grasmaaien, sproeien of onkruid wieden. Dat klinkt natuurlijk al heel goed, maar dat zijn zeker niet de enige voordelen!

Net echt
Vaak wordt gedacht dat kunstgras hard en prikkelig is, zoals bijvoorbeeld het gras op voetbalvelden. Tegenwoordig is kunstgras echter bijna niet meer van echt te onderscheiden. Het zorgt voor een natuurlijke uitstraling in de tuin en je hebt het hele jaar door een groen gazon. Er zijn veel verschillende soorten kunstgras. Het is belangrijk om te letten op de kwaliteit van het gras. Grasmatten die zowel lichtgroene als donkergroene sprieten hebben, zien er echter uit. Daarnaast heeft de hoogte van de grassprieten invloed op de uitstraling en de zachtheid. Hoe hoger, hoe natuurlijker het eruit ziet en hoe zachter het aanvoelt. Ten slotte heeft het materiaal van de grassprieten en de dichtheid invloed op de zachtheid van het kunstgras. Hoe hoger de dichtheid, hoe zachter.

Duurzaamheid
Het juiste kunstgras vinden kan een hele zoektocht zijn. Je kan kiezen voor de allerbeste soort, maar voor een groot gazon kan dit vrij prijzig worden. Je kan natuurlijk ook gaan voor een goedkopere, budget optie. Maar wat je ook kiest, het is een investering. Het kan namelijk jaren mee. Echt gras kan veel minder goed tegen extreme weersomstandigheden. Kunstgras heeft daarentegen helemaal geen last van felle zon, veel schaduw of extreme regenval. Je hebt dus het hele jaar door een prachtig, groen grasveld in je tuin om van te genieten. Wanneer je voor goede kwaliteit kiest en alles goed onderhoudt kan een kunst gazon wel 15 tot 20 jaar meegaan.

Goed voor het milieu
Naast dat kunstgras lang mee gaat, is het ook nog eens goed voor het milieu. Het gras dat in Nederland geproduceerd wordt, voldoet aan hoge eisen. Er zitten geen schadelijke stoffen in. Ook wordt het oude kunstgras gerecycled. Er blijven dus geen bergen afval achter. Daarnaast hoef je het nooit te besproeien, waardoor je minder water verbruikt.

Heel veel voordelen
Naast de duurzaamheid en de realistische uitstraling heeft het gebruik van kunstgras nog veel meer voordelen. Zo kan je in de zomer bijvoorbeeld een zwembadje of een speeltentje voor je kinderen op het gras zetten zonder dat het gras geruïneerd wordt. Een gazon zaaien duurt lang. Graszaad heeft een aantal weken nodig om te ontkiemen. Tijdens deze weken mag er niet overheen gelopen worden. En wanneer het gras eindelijk gegroeid is, is het belangrijk om het goed te onderhouden. Kunstgras hoeft niet gezaaid te worden en ligt binnen een dag. Daarnaast is er bijna geen onderhoud nodig. U hoeft niet te maaien, te bemesten of te verticuteren.

Een perfect gazon
Al met al zitten er dus ontzettend veel voordelen aan verbonden. Het is een hele goede optie om je ultieme droomtuin te creëren met een prachtig groen, strak en onderhoudsvrij gazon.