Je huis warm & duurzaam? Isolatieglas!


Als je de warmte in je huis wilt houden en de kou juist buiten dan is het verstandig om isolatieglas te laten plaatsen. Dit is al helemaal het geval als er op het moment enkel glas geplaatst is in de woning. Je kunt dan echt veel verschil maken door te kiezen voor isolatieglas. Dit zal er namelijk niet alleen voor zorgen dat je de warmte binnen houdt, het zal in huis namelijk ook nog eens stiller worden. Daarnaast zal dit natuurlijk ook nog eens goed zijn voor je energierekening aangezien je minder energie hoeft te gebruiken. Hierdoor zul je dus direct ook minder geld hoeven te betalen aan je energieleverancier. Dit zorgt er direct ook voor dat het plaatsen van isolatieglas goed is voor het milieu. Over de voordelen van isolatieglas kun je hieronder meer lezen.

 • Wooncomfort
  Zo zal isolatieglas er onder andere voor zorgen dat je meer comfort zult hebben in je huis. Je zult bijvoorbeeld geen last meer hebben van kille ramen. Hierdoor zal er direct ook minder tocht zijn in de kamers, wat echt een groot voordeel is. Daarnaast zul je tevens minder last hebben van condens op de ramen, in sommige gevallen heb je hier zelfs helemaal geen last meer van. Je zult bovendien minder geluidsoverlast ervaren nadat je isolatieglas hebt laten plaatsen, wat natuurlijk ook een positief effect heeft op je wooncomfort
 • Stookkosten
  Daarnaast zul je door isolatieglas te nemen ervoor zorgen dat je huis minder snel warmte verliest. Minder warmteverlies betekent automatisch ook minder stookkosten. Bovendien zal je woning dankzij het isolerend glas in de zomer een stuk koeler blijven, terwijl het in de winter er juist voor zorgt dat je huis warmer blijft. Dit zijn beide grote pluspunten die voor een flinke besparing kunnen zorgen. In de zomer hoef je door isolatieglas immers geen tot weinig gebruik te maken van ventilatoren of airconditioning.
 • Inbraakwerend
  Een ander voordeel van isolatieglas is dat het een inbraakwerende werking heeft. Dit is tenminste het geval als je het vergelijkt met enkel glas. Dubbelglas is ten opzichte van enkel glas namelijk een grotere drempel voor de inbrekers. Dit is in principe best logisch, want het intikken van isolatieglas is lastiger. Dit komt doordat het glas dikker is en daardoor dus ook direct sterker. Dit zorgt ervoor dat het lastiger is voor de inbrekers om je woning binnen te komen als je hebt gekozen voor isolatieglas. 
 • Milieu
  Door het laten plaatsen van isolatieglas bespaar je op de stookkosten en dus je energieverbruik, deze maatregel heeft ook een positief effect op het milieu. Dit komt vooral doordat je huis minder belastend is voor het milieu nadat je isolatieglas hebt geplaatst in plaats van enkel glas.

  Je huis zal minder belastend zijn voor het milieu aangezien je met minder energieverbruik ook minder CO2 uitstoot, dit werkt immers klimaatverandering in de hand.