Jouw droomhuis met vintage inrichting

Als je gek bent van vintage, zou het natuurlijk helemaal fantastisch zijn wanneer je een koophuis treft met oude details of een industrieel pand met sporen van een industrieel interieur. In sommige huizen zijn er nog granieten vloeren te vinden en het welbekende linoleum zeil in de keuken. Er bevinden zich vaak brede ramen met houten kozijnen, welke zijn opgebouwd uit meerdere latten en sierlijke en tegelijkertijd robuuste knoppen of handvatten. Een enkele keer vind je nog markiezen voor het raam en ornamenten in het plafond verwerkt. Al deze unieke details zullen heel wat werk schelen in het creëren van jouw droomhuis met vintage inrichting.

Zelf doen

Maar niet getreurd: vind je dergelijke details niet terug in je koop- of huurhuis, dan kun je met veel dingen zelf aan de slag. Er is genoeg te koop, tenslotte is een vintage inrichting tegenwoordig erg in. Zowel bij de lokale Kringloopwinkel als diverse woonwinkels kun je terecht voor nostalgische kasten, tafels, stoelen en vintage woonaccessoires. Zelfs kranen zijn vindbaar, als je maar even goed zoekt. Er zijn intussen veel verschillende verzamelaars in Nederland, die vintage producten aanbieden voor scherpe prijzen. Doordat er zich tegenwoordig zoveel meer mensen mee bezig houden, wordt het uiteindelijk nog heel erg leuk om creatief op zoek te gaan naar spullen voor je vintage inrichting.


Droomhuis vintage inrichting

Aanschaffen

Zelfs het oude linoleum is vindbaar en sommige bouwbedrijven maken opnieuw gebruik van (de uitstraling van) het oude graniet. Tegenwoordig worden dit flakes genoemd. Ook zeil met een blokpatroon staat goed bij je vintage inrichting en wat dacht je van het kastje van je grootmoeder, dat nu nog stoffig op zolder staat? Alles wat een sierlijke en tegelijkertijd robuuste uiterlijk vertoont is al vintage. Denk hierbij over het algemeen aan bruintinten waaronder ook oranje, groen in vele tinten waaronder mosgroen en pasteltinten zoals roze, blauw en geel. Je moet er wel oog voor hebben, want sommige winkeliers kijken meer naar de verkoopcijfers dan een daadwerkelijk vintage inrichting. De muren kun je behangen met vintage behang, maar ook witte muren zijn prima voor een rustieke achtergrond.

Zet je kamer niet te vol

Er zijn manieren om houten meubelen een oude uitstraling te geven, maar dit is nog lang geen vintage. Wel kun je veel combineren met het modieuze steigerhout en het feloranje krukje dat je bij de Kringloopwinkel hebt gevonden. Wanneer je een beetje creatief bent ingesteld, vind je vanzelf jouw ideale vintage inrichting terug in je huis. Blijf wel continue beoordelen of het bij elkaar past, er is op het internet voldoende vergelijkingsmateriaal te vinden. De website www.nieuwewonen.nl staat ook vol met leuke en mooie ideeën; je raakt vanzelf geïnspireerd. Combineer veelal met teakhouten meubelen, deze zijn er in allerlei vormen. Houd het daarbij zo rustig mogelijk en zet je kamer niet te vol, dan blijft het nog het meest lijken op vroeger. Destijds had men niet veel in de huiskamer, vaak alleen een eettafel met 4 of 6 stoelen, een salontafel, een dressoir en een fauteuil. Het dessin van het behang en de gordijnen maakten toen vaak de sfeer. Misschien kun je daar mee van start...


Droomhuis vintage inrichting