Jouw ideale interieur in 5 stappen!

Een nieuwe inrichting is niet altijd even makkelijk. Het is een klus met veel haken en ogen. Door de complexiteit worden vaak (belangrijke) dingen vergeten. Zelfs voor de grootste top interieurstylisten is het moeilijk om iedere keer weer een ideaal interieur samen te stellen. Wij geven in dit artikel uitleg hoe je in 5 stappen een ideaal interieur, helemaal passend bij jouw behoeften samenstelt!

1. Goed begin is het halve werk
Tijd om te beginnen. Eigenlijk het belangrijkste onderdeel van de vernieuwing van je interieur: schetsen. Het is essentieel om van te voren vast stellen hoeveel werkruimte je tot je beschikking hebt. Denk goed na over de schets, waar wil je je bank, tv-meubel, eettafel maar ook licht- en stroompunten. Zorg dat je 100% tevreden bent over je schets, wanneer deze is vastgesteld kan het niet meer veranderd worden.

2. Kleurenpalet
Kleuren bepalen de sfeer van je woning. Je kleurenpalet moet dus een weloverwogen keuze zijn. Doordat de gewenste sfeer iets persoonlijks is, is het belangrijk om goed te oriënteren. Vraag kleurstalen aan en stel een kleurenpalet samen met tinten waar jij fijne gevoelens van krijgt. Ga niet over de top met te veel felle en uitspringende kleuren. Dit zal resulteren in een onrustig gevoel, iets wat je wilt voorkomen in jouw ideale interieur.

3. Inspiratie opdoen
Blader interieurbladen door en speur Pinterest af om jezelf onder te dompelen met inspiratie. Maak een moodboard met meubels en accessoires die jij graag terug wilt zien in je interieur. Combineer vervolgens verschillende materialen en kleuren  om eenheid te creëren. Houd bij het samenstellen van je moodboard je kleurenpalet in gedachten.

4. Kies een eyecatcher
De basis is gelegd, tijd om je meubelstukken een plek te geven. Kiezen voor een eyecatcher zorgt voor een uitgangspunt van je interieur. Een persoonlijk item werkt hier erg goed. Ga bijvoorbeeld voor een paal met foto’s van je favoriete vakantie. Dit soort persoonlijke toevoegingen maken je interieur echt af en geven het veel karakter, daarnaast laten ze je steeds terug denken aan de mooie herinneringen.

5. Finishing touch
Accessoires zijn de kers op de taart van je interieur. Niet alleen sierkussens en zachte plaids mogen niet ontbreken. Denk ook aan raamdecoratie zoals lichtkoepel zonwering of vouwgordijnen. Raamdecoratie is een belangrijke sfeerbepaler van je interieur en deze kun je goed aan laten sluiten bij de andere kleuren van je interieur.

Richt je interieur in aan de hand van deze 5 stappen en garandeer succes!

BLOG inspiratie raambekleding Beurs Eigen Huis
BLOG inspiratie Beurs Eigen Huis raambekleding