Kies ook voor keramische vloertegels!


Een keramische vloertegel is in de landen rond de middellandse zee al decennia niet meer weg te denken. Ook in het noorden van Europa wordt het steeds populairder. Maar hoe komt dat? Waarom is de keuze daar al jaren geleden gevallen voor vloertegels? We zetten een aantal feiten voor je op een rij.

 

Vloer vloertegels keramisch Realiseer je droomhuis

De nummer 1: hygiëne
Een vloertegel is heel makkelijk schoon te houden. Vocht of vuil trekt niet in de tegel maar blijft erop liggen. Even dweilen met lauwwarm water met wat azijn en je bent klaar!

Vloerverwarming
Een vloertegel wat van keramiek is gemaakt heeft een erg goede warmtegeleiding en is dus ideaal in combinatie met vloerverwarming of zelfs vloerkoeling. Dit rendeert ook in de stookkosten. De vloer wordt snel warm en blijft mooi op temperatuur. Hierdoor hoeft de kachel minder lang zijn ‘best’ te doen om de ruimte warm te maken.

Keuze uit alle stijlen
Houd je van betonlook, marmer, of ga je liever voor een houten vloer? Een keramische vloer is in alle stijlen te maken. Een marmer look vloertegel is te verkrijgen in hele grote formaten, soms wel in 120x360(!), maar heeft niet het onderhoud wat je bij echt marmer komt kijken. Hetzelfde geldt voor een houtlook tegelvloer. In tegenstelling tot een echte parketvloer is het slijtvast en vaak niet te onderscheiden van echt hout!

Vloer vloertegels keramisch Realiseer je droomhuis

Onderhoudsvrij
Keramische tegels worden bij hoge temperaturen samengeperst om vervolgens weken uit te harden. Dit zorgt voor een slijtvaste tegel wat geen vocht doorlaat. Hierdoor gaan ze tientallen jaren mee en hoef je ze alleen goed schoon te houden.

Prijs/kwaliteit verhouding
Een keramische vloer is niet duur! Je hebt een keramische vloer al voor 20 euro per m2 exclusief plaatsen. Dat ben je ook snel kwijt voor een gemiddelde laminaatvloer.