Kies voor een PU gietvloer!


Je gaat verhuizen en bent opzoek naar een mooi en praktische vloer? Kies een PU gietvloer! Je kunt er alles mee en een gietvloer keuken maakt je huis zeker af. Wij geven je alle tips en inspiratie hoe je een gietvloer styled en waarom het de perfecte vloer is.

PU gietvloer in de keuken
Een gietvloer in je keuken laat het allemaal samen komen. Deze gegoten vloer heeft geen naden, hierdoor lijkt het net of het 1 is met de keuken en erbij hoort. Zo krijg je minder snel het gevoel dat het een keukentje is op de vloer maar maakt het een statement en komt het samen. Gietvloeren komen in alle kleuren dus jij kan bepalen wat je wilt en het eigen maken.

In de keuken gebeuren de meeste ongelukken zoals eten en drinken knoeien. Deze vloer is 100% waterdicht en dit zorgt er dus ook voor dat je geen vlekken zult krijgen op de vloer en er niks in de vloer zal trekken. Dit komt omdat een gietvloer een top coat heeft wat dit allemaal beschermd tegen vlekken.

Hoe combineer je deze vloer met een keuken? Je hebt hier verschillende leuke manieren voor. Je kan met contrasten gaan werken, je ziet vaak dat er een donkere vloer gekozen wordt met lichte muren maar dit kan ook andersom. Wanneer je kiest voor een lichte gietvloer in de keuken met wat donkere wanden zorg je ervoor dat het een open ruimte wordt. Hierbij houten elementen aan toevoegen zoals een eettafel brengt een stijlvolle sfeer in huis wat ook nog is modern is. Dat is wat je wilt toch?

Gietvloer informatie inspiratie REALISEER JE DROOMHUIS

PU gietvloer in de woonkamer
Je woonkamer is de kamer waar je het meest bevindt in huis. Dit is de kamer waar je bezoek ontvangt, de kamer die het meeste indruk achterlaat. Een gietvloer kan je helpen de interieur stijl te krijgen in je huis die je altijd al hebt willen hebben.

Je wilt een modern interieur en je design meubels er mooi uit laten springen? Denk dan aan een lichte kleur gietvloer. Met een lichte vloer en je mooie design meubels komt alles mooi terecht op zijn plaats. Zoals je ziet kan je super veel verschillende dingen met een gietvloer door de kleuren en de meubels die jij zelf in de woning plaatst.

Donkere kleur vloer met houten meubels en groene accessoires geeft een gezellige en knusse sfeer. Een grijze vloer met grijze muren en witte meubels geeft weer een hele strakke look. Zo zie je dat je alles kan wat jij wilt met een gietvloer.

Waarom een gietvloer praktisch is
Een gietvloer is een ideale vloer met veel voordelen. Deze vloer kan door heel het huis in 1 keer door worden gegoten zonder enige naden te zien. Doordat de vloer geen naden heeft is het ook nog eens makkelijk schoon te houden. Gegoten vloeren voelen zacht aan de voeten, dit komt omdat de vloer licht elastisch is en dus meebeweegt. 

De verschillende gietvloeren
Er zijn verschillende soorten gietvloeren en die hebben ook verschillende eigenschappen. De een is meer geschikt voor in huis en de ander is meer geschikt voor in de industrie. Dat neemt niet weg dat het wel overal gelegd kan worden.

  • Eigenschappen epoxy gietvloer
    Een epoxy gietvloer staat erom bekend dat dit meer in de industrie wordt gebruikt. Dit komt omdat deze vloer na het drogen een stuk harder wordt en minder fijn aan kan voelen. Het kan gaan verkleuren in het licht dat wil je natuurlijk niet. Een voordeel van epoxy is dat dit goedkoper is dan een polyurethaan gietvloer. De prijs van een epoxy gietvloer ligt tussen de 70 en 110 euro per m2.
  • Eigenschappen PU gietvloer
    Polyurethaan is ook een soort gietvloer die speciaal is ontwikkeld voor in woningen. Dit komt door de eigenschappen van deze vloer het zal namelijk niet scheuren of verkleuren en is makkelijk te combineren met vloerverwarming. De prijs van deze vloer ligt net iets hoger dan de epoxy gietvloer maar dat scheelt niet veel. De prijs van deze vloer is tussen de 80 en 120 euro per m2.

Al met al is de prijs van een gietvloer net iets duurder dan andere vloeren maar je hebt er geen onderhoud meer aan na de plaatsing, bij andere vloeren zal dit blijven terugkomen. Ben je benieuwd naar nog meer eigenschappen van deze soorten gietvloeren? Lees dan ook onze andere blogs.