Kleurrijke stoffen hanglampen uit Duitsland maken het gezellig in huis. 

Stoffen hanglampen en plafondlampen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. De stoffen hanglamp duikt vaak in winkels en horeca aangelegenheden op. De lampen van stof zijn er in veel verschillende kleuren, maten en stofsoorten. Er zijn stoffen hanglampen met neutrale kleuren, die niet erg opvallend zijn en daardoor rust uitstalen. Deze lampen zijn uitermate geschikt voor een werk- of studeerkamer of voor een woonkamer waarin de lamp niet de aandacht moet trekken. Aan de andere kant zijn er ook de stoffen handlampen met vrolijke (knal-)kleuren, die zorgen voor leven in de brouwerij. In dit artikel lichten we de exclusieve Duitse collectie van Lampen24.nl uit. Deze stoffen hanglampen en plafondlampen worden in Duitsland met de hand gemaakt.

Kleurrijke stoffen hanglampen

 

Handmade in Germany

Waar veel producten tegenwoordig in grote getalen machinaal in China of andere verre landen worden geproduceerd, worden deze lampen bij onze oosterburen én wel met de hand vervaardigd. De stoffen lampen worden gemaakt van hoogwaardig materiaal: staal, aluminium, vilt en chintz (ook wel sits). Chintz is een fijne en soepele katoensoort, die uitermate geschikt is voor kleding en interieur.

Kleurrijke stoffen hanglampen

Het gehele productieproces vindt in Duitsland plaats. Het metalen frame van de armatuur wordt zorgvuldig met Fingerspitzengefühl gesoldeerd. Stap voor stap ontstaat een nieuwe met liefde gemaakte stoffen hanglamp. Als de metalen behuizing klaar is, kan het stofferen van de kap beginnen. Het stofje maakt de lamp, net zoals “kleren de man maken”. Sommige mensen zullen eerder kiezen voor een neutrale kleur als beige of grijs, andere geven de voorkeur aan hel blauw, knal oranje, gif groen of warm paars.

Kleurrijke stoffen hanglampen