Kunststof kozijnen op maat


Als je bestaande kozijnen vervangen moeten worden of het is tijd om nieuwe kozijnen in een nieuwe woning te plaatsen, dan is het belangrijk om een doordachte keuze te maken zodat je zeker weet dat je iets installeert wat bij jouw wensen en behoeftes aansluit. Kozijnen op maat zijn natuurlijk nooit een verkeerd idee, maar wist je dat kunststof de beste optie is vanwege de vele voordelen die het met zich meebrengt? In dit artikel leggen we je uit waarom.

kunststof kozijn realiseer je droomhuis

Wat zijn kunststof kozijnen?
Kunststof kozijnen worden gemaakt van PVC. Dit is een kunststof materiaal dat goedkoop en handig is om te bewerken en waar tevens geen bomen voor gekapt hoeven worden. Het wordt gebruikt als vervanger van beton of hout, maar kan wel precies die look meegeven aan je interieur.

Wat zijn de voordelen van kunststof kozijnen op maat?
Een aantrekkelijke prijs: kunststof kozijnen op maat hebben een aantrekkelijkere prijs dan houten kozijnen op maat. Dit komt omdat het materiaal makkelijk te bewerken is en hierdoor ligt de prijs al gauw 10 tot 15% lager dan bij hout.

Onderhoudsarm en een langere levensduur: het ideale van kunststof kozijnen is dat ze ontzettend onderhoudsarm zijn. Af en toe even een doekje eroverheen en klaar! Ze kunnen daarnaast wel tot 50 jaar meegaan, dus de vervangingskosten kun je ook wel even voor je uitschuiven.

Duurzaam: kunststof kozijnen zijn duurzaam. Je zou het misschien niet denken, maar omdat ze een langere levensduur hebben en kunststof goed te recyclen is is het toch zo. Daarnaast worden er geen bomen voor gekapt!

Betere isolatie: het ideale aan kunststof kozijnen is dat het de warmte beter kan binnen houden. Dit betekent dat je minder hoeft te stoken in de koude wintermaanden en dus geld bespaard op je rekening. Je zal de investering dus gauw terugverdienen!