Langer thuis in eigen huis

Toekomstbestendig wonen

Ontwerpen begint volgens Annekoos Littel met goed luisteren. Overleg met opdrachtgevers en toekomstige gebruiker is een van de belangrijkste aspecten bij het maken van een ontwerp voor een interieur. Het is immers van het grootste belang dat de toekomstige gebruikers optimaal kunnen functioneren en zich op hun gemak voelen in een interieur.

Langer thuis in eigen huis

Annekoos Littel verzorgt onder andere projecten voor toekomstbestendig wonen. We bereiken een steeds hogere leeftijd en blijven langer vitaal. Met de veranderingen in de zorg wordt het daarom steeds belangrijker om comfortabel te blijven wonen in eigen woning.
Met toekomstbestendig wonen wordt er vaak gedacht aan ingrijpende aanpassingen aan de woning. Maar toekomstbestendig wonen kan ook bereikt worden met kleine ingrepen en een slimme inrichting. Denk hierbij aan toegankelijkheid, veiligheid en comfort. Annekoos Littel kan u interieuradvies geven om uw woning zo goed mogelijk voor te bereiden op de toekomt.

Ver(bouwen) of interieur aanpassen?

Steeds meer mensen in deze onzekere zorgmarkt krijgen te maken met deze vraag. Zelf het inrichtingsproces organiseren is een gecompliceerde procedure, waarin verzorgers veel keuzes moeten maken. Dit kan extra stress veroorzaken voor de toch al zwaar belaste mantelzorger. Annekoos Littel en haar team willen een deel van die druk wegnemen. Door jarenlange ervaring met inrichten van woningen voor o.a. senioren en voor mensen met dementie en een goede voorbereiding is er vooraf meer duidelijkheid over de kosten en worden onnodige investeringen en fouten voorkomen.

Voorbereid op de toekomst

Er zijn zeer veel belangrijke aspecten bij de inrichting van toekomstbestendig wonen waarmee u rekening moet houden. Annekoos Littel kan u adviseren over veiligheid, gebruiksgemak, verlichting, akoestiek en de specifieke inrichting.
Bent u benieuwd geworden hoe u uw huis toekomstbestendig kunt maken? Met een kop koffie erbij horen we graag wat uw woonvraag is en kunnen we gaan brainstormen.

 

Annekoos Littel is eigenaar van Annekoos Littel Interieurarchitecten BNI in Woerden. Met haar creatieve blik beschrijft ze in deze blogs haar observaties op het gebied van wonen en deelt ze haar praktijkervaringen.

Annekoos Littel Interieurarchitecten BNI

Jan de Bakkerstraat 13-15, 3441 ED Woerden
Mail: annekoos@annekooslittel.nl /info@annekooslittel.nl
Telefoon: 0348-418468
Vind en volg ons ook onder de naam Annekoos Littel op Facebook, Twitter en Pinterest!