LED lampen: bespaar op de energiekosten met deze nieuwe soort lampen

LED verlichting is helemaal in opkomst en zal met een paar jaar zelfs de gewone spaarlamp gaan vervangen. Het is energiezuinig en het geeft – desgewenst – heel helder licht. Daarom worden er steeds meer lampen ontworpen die geschikt zijn voor LED verlichting.

Helder licht
LED lampen geven een heel helder licht en kan soms zelfs feller zijn dan halogeen lampen. Hierdoor zijn ze vooral geliefd als leeslamp of voor boven de eettafel. Maar ook als sfeerverlichting, voor de keuken of kinderkamer is LED verlichting heel geschikt. En met een dimmer kun je het licht natuurlijk altijd naar het desgewenste lichtniveau dimmen. Hierdoor creëert u altijd het licht wat op dat moment het beste past bij uw gevoel.

Lange levensduur
LED lampen hebben een zeer lange levensduur en verbruiken minder energie dan de meeste spaarlampen. Dat is goed voor het milieu en de portemonnee. Zo kunt u rustig een nachtlampje laten branden, maar natuurlijk blijft het belangrijk dat gelet wordt op het onnodig aanlaten van lampen in huis. Het besparen op de energiekosten is niet alleen afhankelijk van het soort lamp, maar ook op de manier van gebruik. Het gebruiken van tijdschakelaars of automatische detectie van dag en nacht helpt een groot gedeelte in deze besparing.
 
Wettelijk verbod op gloeilampen
Vanaf 1 september 2012 is wettelijk vastgelegd dat er geen nieuwe gloeilampen door winkeliers kunnen en mogen worden ingekocht. Men mag de huidige voorraad nog verkopen. LED lampen zijn een goede vervangers voor de ouderwetse gloeilamp. Voor alle soorten gloeilampen is een goed alternatief te verkrijgen als LED lamp. Een goed voorbeeld van de verschillende soorten LED lampen en de mogelijkheden, hoe deze het mooiste kunnen worden verwerkt in de verschillende soorten hang – en vloerlamp laat Lampidee mooi zien op haar website. Hier wordt duidelijk dat LED lampen zeker niet minder zijn dan de vertrouwde gloeilampen.

Veelzijdig
Omdat LED verlichting heel veelzijdig is, wordt het ook vaak toegepast in lichtslingers en kerstverlichting. Maar ook als gekleurd licht of laten flakkeren als een kaars. Dankzij deze veelzijdigheid is deze lamp alleen maar populairder geworden en bijna overal toepasbaar. De ontwikkeling van de LED lamp is nog in een beginstadium en zal in de toekomst meer en meer de standaard gaan worden.

Lampidee
Kom naar één van de winkels of webshop van Lampidee. Op basis van onze continue wisselende en actuele LED collectie kunnen wij u een persoonlijk advies geven over de toepassingen en mogelijkheden van LED lampen. Zo komen wij tot de beste lichtoplossing voor elke klant en ieder interieur. Wij hebben een groot aanbod aan LED interieurverlichting en natuurlijk tegen scherpe prijzen. Bij ons kunt u rekenen op een deskundig advies en staat kwaliteit en service voorop zonder dat u daar meer voor betaalt.

Interieurverlichting kiezen is vaak niet makkelijk, maar is wel heel belangrijk. Het bepaalt namelijk in belangrijke mate de sfeer in uw woning. Daarnaast moeten lampen naast mooi vaak en functioneel ook energiezuinig in het gebruik zijn.

Laat u inspireren door onze LED collectie op onze website en kom naar één van onze winkels toe.
www.lampidee.nl/winkels.html