Led: zuinig, sfeervol en modern!


Door traditionele verlichting te vervangen door Led verlichting bespaar je op een simpele manier energie. Daarnaast is Led verlichting in allerlei soorten en kleuren verkrijgbaar, waardoor er voor elke ruimte wel een geschikte Led lamp te vinden is. Wacht dus niet langer, en begin met besparen!

De voordelen van Led verlichting
Led lampen zijn dus zuinig, maar deze vorm van verlichting heeft nog veel meer voordelen. Led lampen gaan bijvoorbeeld erg lang mee. De gemiddelde Led lamp gaat zo’n 20.000 uur mee terwijl een gloeilamp na ongeveer 1000 uur al stuk gaat. De Led lamp is dus niet alleen veel zuiniger, je hoeft ook veel minder vaak lampen te verwisselen. Daarnaast zijn Led lampen verkrijgbaar in veel verschillende (warme) kleuren. Een hardnekkig vooroordeel is dat Led verlichting kil en ongezellig is. Vroeger was dit inderdaad het geval maar tegenwoordig is er een ruime keus in kleuren, van warm wit tot zelfs groen en paars!

In tegenstelling tot spaarlampen hoeven Led lampen niet op te starten. Je hebt dus meteen helder licht op volle sterkte. Ook wordt een oude Led lamp langzaam zwakker waardoor je niet het risico loopt dat je plotseling in het donker zit.

Breng sfeer in huis
Het vervangen van je oude verlichting door Led verlichting brengt dus verschillende voordelen met zich mee. Daarnaast is Led verlichting ook gewoon bijzonder sfeervol waardoor je huis meteen een stuk knusser aanvoelt. Naast de gekleurde Led verlichting is er ook een ruime keus in Led verlichting die je kan dimmen. Zo kan je de lichtintensiteit naar wens aanpassen gedurende de dag. Let er wel op dat je een goede Led dimmer hebt en geen ouderwetse halogeen dimmer. Een Led dimmer kopen kan dus nodig zijn als je overstapt op Led verlichting. Ouderwetse dimmers kunnen namelijk het vermogen niet goed regelen, waardoor de Led verlichting kan gaan flikkeren of zoemen. Led dimmers zijn er te krijgen met snoer, maar er is ook voldoende keus in inbouw Led dimmers. 

Vergeet ook de tuin niet
Led verlichting is niet alleen duurzaam, het kan ook nog eens prima gebruikt worden in de tuin. Doordat Led verlichting beter bestand is tegen water is deze vorm van verlichting ook geschikt voor buiten. Sommige varianten kunnen zelfs onder water gebruikt worden. Zo krijgt zelfs je aquarium of vijver een moderne twist!