Lenen voor nieuwe kozijnen


Iedereen weet wat een hypotheek betekent. Je leent een bedrag bij een geldinstelling voor de aanschaf van een eigen woning. De hypotheek is een algemeen geaccepteerd leenvorm. Sterker nog, er zijn maar weinig mensen die een woning zonder hypotheek kunnen kopen.

Krediet Lenen financiering droomhuis

Hypotheekregels veranderd
De hypotheek is de laatste jaren sterk veranderd. Er is een verplichte aflossing gekomen en de rente is nog nooit zo laag geweest. Met een NHG-verklaring en 10 jaar vaste rente bedraagt de rente nog geen 1 procent. Voor een woning van 350.000 euro wordt dus 3.500 euro afgetikt die ook nog eens aftrekbaar is. Vergelijkbaar met een huurwoning valt deze last in de sociale huursector.

Lenen voor een verbouwing
Verbouwingen aan de huidige woningen worden veelal gefinancierd met een verruiming van de hypotheek, een tweede hypotheek of een persoonlijke lening. Het afsluiten van een hypotheek brengt evenwel hoge kosten zoals taxatie, hypotheek- en notariskosten. Uit onderzoek blijkt dat leenbedragen minder dan €15.000 beter met een persoonlijke lening kunnen worden gefinancierd.

Leasen is ook een optie
Naast de hypotheek of een persoonlijke lening is er nog een andere vorm. Leasen is ook een mogelijkheid om de woning te verbeteren door nieuwe kozijnen met isolerend glas. Bij leasen wordt een periode afgesproken met een maandelijkse termijn. Na afloop van de periode kunnen de kozijnen voor een afgesproken prijs gekocht worden.

Welke kozijnen bij renovatie
Bij veel woningrenovaties worden veelal de kozijnen vervangen. Gekozen kan worden in houten, aluminium of kunststof kozijnen. Hout en aluminium hebben een langere levensduur dan kunststof, mits ze goed onderhouden worden. Kunststof kozijnen zijn de voordeligste variant. In de woningbouw worden ze daarom ook veelvuldig gebruikt. Kies wel de kozijnen met een VKG-keurmerk, zodat je weet dat de kwaliteit goed is.

Subsidiemogelijkheid
Nieuwe kozijnen met het juiste isolatieglas rendeert, omdat de energierekening daalt. Veel gemeenten kennen een subsidieregeling waarbij tot 20% van de investering kan worden verstrekt. De voorwaarden zijn niet bij elke gemeente gelijk, maar bij het isoleren van de woning dienen meestal twee verschillende maatregelen worden toegepast, zoals isolerende beglazing, dak-, vloer- en spouwmuurisolatie.

Voor kozijnen financieren is een persoonlijke lening de meest voordelige optie vanwege de looptijd en de beperkte kosten van afsluiten. De rente is volledig aftrekbaar.