Let op veelgemaakte verhuisfouten!

Heb je eindelijk je droomhuis gevonden? Dat is mooi! Maar realiseer je wel: nu begint het eigenlijk pas. Nu moet je de verhuizing gaan regelen, een nieuw interieur gaan aanschaffen, scholen gaan zoeken, adresgegevens wijzigen etc.

In dit artikel willen we het hebben over de verhuizing en dan specifiek over veelgemaakte verhuisfouten. Omdat een mens gemiddeld maar een paar keer in zijn leven verhuist, zie je dat eigenlijk niemand echt veel ervaring hiermee heeft. Het is dan ook schering en inslag dat er verhuisfouten worden gemaakt, waardoor zo’n toch al stressvolle verhuizing alleen maar stressvoller wordt.

We zullen hier dus even kort ingaan om drie veelgemaakt verhuisfouten, in de hoop dat jij ze dan niet meer zult maken! Sommige fouten klinken misschien als een open deur, maar vergis je niet: je zal niet de eerste zijn die hier de fout ingaat. 

Hoe een verhuizing van A tot Z te regelen? Een checklist is een goed begin! 

Te kleine bus huren
De meeste mensen hebben zelf geen verhuisbusje en zullen er dus één moeten huren. Denk er hierbij aan dat deze groot genoeg is. Let hier niet op een paar tientjes, maar huur een grote bus. Zeker als je ver moet verhuizen, is het veel voordeliger en veel praktischer wanneer je minder vaak op en neer hoeft te rijden, omdat er simpelweg erg veel in de gehuurde bus past. 

Een verhuizing is hel intensief en er komt heel veel bij kijken. Veel mensen ervaren het als erg stressvol en dat zit hem met name in een inefficiënte aanpak. Als je te vaak op en neer moet rijden, te weinig dozen hebt, de dozen te zwaar hebt ingepakt enzovoorts, telt dat allemaal bij elkaar op en leidt dat tot stress. Zorg er dus voor dat alle ‘onderdelen’ van de verhuizing zo efficiënt mogelijk verlopen!

Te weinig helpers regelen
Allereerst kun je er natuurlijk voor kiezen om de verhuizing uit te besteden. Op deze manier zal er hoe dan ook geen sprake zijn van te weinig hulp in schakelen, maar dat is natuurlijk wel tegen een prijs. Een verhuizing kost al snel 1000 of 2000 euro, afhankelijk van veel factoren, zoals grootte van het huis, afstand enzovoorts. 

Als je dat geld wilt besparen en je dus zelf gaat verhuizen, let er dan wel goed op dat je genoeg hulp inschakelt. Zware objecten moet je met meerdere personen tillen, al is het maar voor je rug. Banken, zware tafels, grote kasten: doe dit met 2 of 3 (sterke) personen. Zorg er dus voor dat je sterke vrienden regelt voor de dag van de verhuizing.

Geen parkeerplaats geregeld
Als je in de stad woont, bestaat de kans dat je niet altijd een parkeerplek hebt. ‘Reserveer’ er van tevoren dus één door hem bijvoorbeeld af te zetten met pionnen. Je voorkomt zo dat je straks met elke doos een heel eind moet lopen naar de bus. Voor de hele verhuizing telt dit op en dit gaat stress opleveren!