Lichtkoepel in je plat dak


Heeft jouw huis een gedeelte met een plat dak? Je ziet dat vaak bij een uitbouw. Een uitbouw is ideaal als je meer ruimte wilt, maar het licht moet dan wel verder reizen om tot het hart van je huis te komen. Hoe je ook aan jouw plat dak komt: het biedt je een prachtkans om je huis te verfraaien. Door in het plat dak een lichtkoepel te plaatsen, zorg je ervoor dat de ruimte eronder lichter wordt en groter aanvoelt.

Wil jij een lichtkoepel in je plat dak?
Verken goed wat de mogelijkheden zijn. Lichtkoepels of lichtstraten zijn er in verschillende vormen en maten. Ze bieden wel allemaal dezelfde voordelen:

Beurs Eigen Huis bouwen verbouwen lichtstraat daglicht
  • Meer lichtinval
    Met een lichtkoepel in het plat dak komt het licht van de zon veel makkelijker je woning in. Meer natuurlijk daglicht laat de ruimte groter lijken en zorgt voor een frisse, aangename sfeer. Afhankelijk van wat er mogelijk is en hoe licht jij het wilt hebben, kun je kiezen voor een of meerdere lichtkoepels in je plat dak, of een lichtstraat. Hoe meer licht, hoe ruimtelijker je woning oogt.
  • Natuurlijke verwarming
    Een leuke bijvangst: het zonlicht verwarmt de ruimte op een natuurlijke manier, ook in de winter. Door de lichtkoepel of lichtstraat goed te plaatsen ten opzichte van de zon kun je optimaal gebruikmaken van de natuurlijke warmte. Dit draagt bij aan duurzamer wonen. Om in de zomer te voorkomen dat het té warm wordt, bestaat er speciale zonwering om de lichtkoepel mee te verduisteren.
  • Meer woongenot
    Een lichtkoepel is een bijzonder mooie, stijlvolle en moderne toevoeging aan een woning. Ook de inrichting in de ruimte met het plat dak komt extra goed tot zijn recht als het licht volop naar binnen kan komen. Zo geniet je nog meer van je woning.
Beurs Eigen Huis_Jaarbeurs Utrecht_realiseer je droomhuis

Uitvoeringen
Met lichtkoepels kun je veel kanten op. Niek Roos biedt verschillende vormen, kleuren en afmetingen. Vierkant, rechthoekig, frameless, met frame, vlak, gebogen; er zijn tal van mogelijkheden. Tip: het plaatsen van een lichtkoepel is prima te combineren met het vernieuwen van een plat dak en vice versa.