Low dining; de tuintrend van 2015

Voorheen kende elke tuin wel een tuinset, zo eentje met een tafel en een aantal - verstelbare - stoelen. Later werd deze tuinset vergezelt door de loungebank. Maar in 2015 worden deze twee tuinset gecombineerd in de zogeheten 'low dining sets'. Nog een vrij onbekende serie maar onze voorspelling is dat de low dining de nieuwe standaard wordt.

Wat is low dining?
Een low dining set bestaat over het algemeen uit een tafel en een aantal stoelen. Het karakteristieke aan low dining sets is dat het zitvlak van de stoelen zich dichter bij de grond bevindt en de tafel een stukje lager is. De tafels zijn meestal tussen de 65 en 80 cm hoog. Dit maakt low dining sets geschikt om zowel aan te eten als om een avondje in te loungen.

Een korte impressie
Om een aantal voorbeelden te laten zien voor low dining sets willen we je laten kennis maken met Borek. Borek is een tuinmeubelproducent die deze trend een boost heeft gegeven met de lancering van diverse low dining sets. Borek behoord dan ook niet voor niets tot de meest innovatieve en vooruitstrevende tuinmeubelenmerken van Nederland.