Maak je huis veilig


Heb je onlangs een nieuwe woning aangeschaft? Dan is dit natuurlijk een spannend moment. Je kunt je woning dan eindelijk helemaal inrichten zoals jij het wilt zodat je de woning van jouw dromen kunt creëren. Daarnaast is het ook belangrijk dat je zo veilig mogelijk in je woning kunt verblijven. Dit geldt natuurlijk ook wanneer je al een woning hebt waar je je veiliger in wilt voelen. Om dit te kunnen doen, kun je gebruik maken van cilindersloten. Wil jij weten welke cilindersloten er zijn om de beste keuze voor jouw situatie te maken? In dit artikel vertellen we je er meer over!

 

sleutels realiseer je droomhuis

Een gecertificeerd SKG- cilinderslot
Je kunt het beste voor een SKG-cilinderslot kiezen. De reden hiervoor is dat deze sloten geleverd worden met een sleutel die je niet zomaar kunt namaken. Dit verhoogd de veiligheid van je sloten. Ben je je sleutel van een SKG-cilinderslot kwijt? Dan kun je alleen een nieuwe sleutel maken op het moment dat je het certificaat van de sloten kunt laten zien. Op deze manier kun je dus veilig een reserve sleutel aan je werkgever, een vriend of een familielid geven. Niemand kan de sleutel zonder jouw medeweten dupliceren. Uiteraard is het natuurlijk wel belangrijk dat je jouw sleutels niet zomaar in de verkeerde handen terecht laat komen. Mocht je je sleutel toch kwijtraken, dan is dit niet zonder risico. Je zult dan je huidige cilinderslot moeten vervangen voor een nieuwe. Dit kun je dan laten installeren of je kunt ervoor kiezen om het slot zelf te plaatsen. 

Soorten cilindersloten
Het assortiment van cilindersloten bestaat uit drie verschillende sloten. De eerste vorm is een knopcilinder. Deze is vergelijkbaar met een gewone cilinder. Bij een knopcilinder heeft de cilinder aan de voorkant alleen een knop en geen sleutelgat. Zo kun je je deuren sluiten zonder daar een sleutel voor te gebruiken. Deze cilinders kun je het beste gebruiken voor nooddeuren of vluchtdeuren. Zo voldoet de deur aan de eisen van de brandweer. Daarnaast heb je ook het halve cilinderslot. Deze sloten hebben een eenzijdig sleutelgat. Dit kun je gebruiken voor deuren die je niet aan beide kanten hoeft te openen zoals een meterkast. De meest gekozen cilinders zijn de profielcilindersloten. Hierbij is de cilinder aan twee kanten van een sleutelgat voorzien.