Genieten van de eenvoud

Het Nederlandse sanitairmerk Marike® heeft zich inmiddels bewezen in de wereld van design. Zowel nationaal als internationaal worden de diverse collecties toegepast in de meest mooie en prestigieuze projecten. Of het nu een appartement in New York is of een hotel in Dubai, overal kom je de ontwerpen van Marike® tegen. Hoofd ontwerper Boudewijn Roest, verantwoordelijk voor de gehele nieuwe collectie, is trots. “Ik houd van schone minimalistische lijnen. Inmiddels hebben de ontwerpen bewezen dat ze na 10 jaar nog steeds schitterend zijn. Ik durf nu ook te zeggen, dat mijn ontwerpen van een dusdanige minimalistische duurzaamheid zijn dat ze over 10 jaar nog steeds geweldig zijn.”

Die nieuwste ontwerpen van Boudewijn zijn een lust voor het oog. Net zoals zijn eerdere ontwerpen, laat hij zijn handtekening weer terug komen in een nieuwe serie wasmeubels en baden. De strakke en tijdloze lijnen, laten de nieuwe ontwerpen naadloos aansluiten bij zijn bestaande ontwerpen voor Marike®.

Design en kwaliteit worden bereikt door gebruik van de hoogste kwaliteit materialen en de beste productiefaciliteiten. “Mijn ontwerpen worden met de mooiste materialen gefabriceerd. Het is voor mij uitermate belangrijk dat mijn ontwerpen zeer duurzaam zijn en dat de producten na 10 jaar intensief gebruik nog steeds dezelfde uitstraling hebben zoals ze hadden op het moment van ingebruikname.”

 

Zowel de wasmeubels als de nieuwe vrijstaande baden worden gefabriceerd in het hoogwaardige materiaal Xilto®.

Het nieuwe meubel draagt de naam Solute. Een meubel met strakke minimalistische details. Zo valt de greep mooi weg in het front en voor wie goed op let is deze weer precies in verhouding met de wastafel in het blad. Ook het open vak aan de zijkant geeft het meubel een speciale ‘touch’. Het is leuk om in het open vak accessoires neer te zetten die zo de badkamer persoonlijker maken.

De Solute kastenserie is leverbaar in diverse maten; vanaf 90 cm tot 1,50 meter. Verschillende combinaties kunnen worden gemaakt door de verschillende kleuren kast en verschillende kleuren van het Xilto® wastafelblad met elkaar te combineren.

Ontspannen in de badkamer. Een eigen mini-spa. Baden in weelde. Thema’s welke momenteel aan de kern staan van een goed badkamerontwerp. Nooit eerder werden badkamers zo luxe ingericht. Niet, voor niets! Na de hectiek van de dag is er niets fijner dan heerlijk te ontspannen in je luxe badkamer. Even lekker ‘ontstressen’ en je klaarmaken om ontspannen de nacht in te gaan en heerlijk te slapen.

Met deze gedachte heeft Boudewijn een serie vrijstaande baden ontworpen. “Als ik mijn ogen dicht doe en denk aan die comfortabele sfeer, wil ik heerlijk warm in een coconnetje kruipen.” De baden hebben allen organische vormen die vanuit de cocongedachte zijn ontworpen. Liggend in het bad ervaar je een comfort dat als een warme deken om je heen ligt.

Omdat de baden van hetzelfde materiaal gemaakt zijn als de wastafels sluit dit qua kleur perfect op elkaar aan. Een ander bijkomend voordeel is dat de baden de temperatuur van de omgeving aannemen. Dus blijft het bad ook heerlijk warm als je er wat langer in ligt.

De vrijstaande baden zijn in 7 verschillende uitvoeringen verkrijgbaar.  Het kleinste bad heeft een lengte van 1,50 cm. “Juist voor de kleinere badkamer wilde ik een bad ontwerpen wat het gevoel van de cocon geeft, maar toch in een kleine badkamer past. Ik heb daarvoor een slimme rand van slechts 3cm toegepast, waardoor de binnenruimte optimaal wordt benut en je toch heerlijk kan zitten.”

Naast de 1,50 versie, zijn er versies tot en met een lengte van 1.90 verkrijgbaar.

De nieuwe badenserie komt als een mooie aanvulling op de wastafelcollecties van Marike®.

Ontwerper Boudewijn Roest

Ontwerper Boudewijn Roest staat inmiddels 11 jaar aan het succes van het merk Marike. Het gevoel voor de juiste verhoudingen, minimalistisch design werd hem als kind al vroeg bijgebracht. Boudewijn werd, zonder het zelf te beseffen, omringt met designklassiekers. Wonend in de wereldberoemde Eurowoningen in Leusden omringde zijn beide ouders zich met ontwerpen van merken welke vandaag nog steeds terug te vinden in de huidige collecties van de grote merken. Boudewijn: ”Mijn ouders hadden van die mooie hoogglans zwarte Panton chairs. Als kind vond ik het fantastisch om daar om te ‘wippen’. Totdat er eentje ‘krak’ zei… ouders boos. En nu vele jaren later heb ik er heel veel spijt van!”

Na zijn basisschool volgde hij Timmertechniek aan de LTS. Zo leerde hij met mooie pure materialen kleine producten te maken. Van tekening, tot een product wat je in je handen kon houden. Met mooie verbindingen tussen twee houten onderdelen en vormen echt in je handen kunnen voelen. Een betere basis kan je, je niet voorstellen.

Na zijn LTS, doorliep Boudewijn op MTS de richting Bouwkunde om vervolgens Bouwkunde te gaan studeren op de HTS. Naast zijn studie Bouwkunde aan de HTS studeerde Boudewijn Commerciële Economie. De ambacht voor het vak verloor hij nooit uit het oog. Met een rugzak vol kennis en kunde startte hij, na al een jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, het merk Marike®. Daar kon hij al zijn kennis, kunde en creativiteit kwijt. Inmiddels vele collecties later wordt het merk wereldwijd verkocht en in de mooiste projecten toegepast. Boudewijn is binnen Marike® Creative en Strategic Director, waar hij verantwoordelijk is voor het ontwerpteam en de strategische ontwikkelingen van het merk. Door de jaren heen won hij verschillende internationale design en ondernemersprijzen.

Voor meer informatie kunt u terecht op: www.marike.com