Met je tuinmeubelen zit het wel goed…


Zodra het weer het toelaat, is er niets heerlijker dan de tuindeuren open te gooien en in je tuin te gaan relaxen. Alleen, met een drankje en een goed boek. Of met vrienden, gezellig tijdens de BBQ. En hoe comfortabeler je zit, des te meer je ervan kunt genieten. Nu kun je je tuinmeubilair bij veel winkels kopen, maar die zijn lang niet allemaal specialist op tuinmeubelgebied. Een goede tuinbank of tuinset moet perfect passen binnen jouw tuinconcept en van duurzame kwaliteit zijn, zodat je er jarenlang plezier van kunt hebben. Voor een ruime keuze en een goed advies kun je dan ook het beste naar een echte expert gaan, zoals Van der Garde. Dan weet je zeker dat je later geen spijt krijgt van je aankoop.

#1 Je moet altijd wat te kiezen hebben
Geen tuin is hetzelfde en dat kun je van veel tuinmeubelen ook zeggen. Zeker de gespecialiseerde tuinmeubelcentra bieden volop keus in alle bekende stijlen, van landelijk tot modern of klassiek. Dat zie je heel goed terug bij Van der Garde tuinmeubelen, met drie showrooms in Nederland een echte expert op dit gebied. Daar merk je dat er ook qua vorm heel wat valt te kiezen. De meest verkochte vormen zijn rond, rechthoekig en ovaal. Houd je van romantisch en knus, dan kun je het beste voor ronde vormen gaan. Ben je meer van de moderne uitstraling, dan is een strakke rechthoek een betere keuze.

Tuin meubelen tuinset inspiratie tips REALISEER JE DROOMHUIS

#2 Van balkonset tot loungeset
Omdat er zoveel soorten tuinsets en tuinbanken zijn, kun je het beste vooraf al een selectie maken. Zet je wensen en de beschikbare tuinruimte onder elkaar, dan heb je al meteen een aardig basisidee van de mogelijkheden. Als je je oriënteert via internet, heb je een extra voorsprong. Sommige aanbieders werken namelijk met een handig filter, zodat je makkelijk kunt selecteren naar grootte, materiaal, prijs en dergelijke. Vooral de grootte is een belangrijk punt, omdat dit het beeld van je tuin, terras of balkon bepaalt.

Heb je maar weinig ruimte? Geen probleem. Daar bestaan mooie, compacte oplossingen voor. Kies bijvoorbeeld een ronde tafel in plaats van een vierkante en gebruik stapelbare stoelen en lichte kleuren. Dan win je optisch én praktisch veel ruimte. Heb je een groot gezin of vaak gasten op bezoek? Dan ligt een grotere tuinset voor de hand. Dat kan een royale tafel met 6 of 8 stoelen zijn, maar ook een comfortabele loungeset. Daar heb je uiteraard wel wat meer ruimte en dus een grotere tuin of terras voor nodig.

#3 Wat kost een tuinset eigenlijk?
Als je eenmaal hebt bepaald welk soort tuinset of tuinbank je wilt hebben, is het de vraag: hoeveel mag het kosten? Want de prijzen van tuinmeubilair kunnen nog behoorlijk uiteenlopen. Dat heeft onder meer te maken met het formaat en het materiaal. Ook het merk speelt natuurlijk een rol. Kies je voor een bekend A-merk, zoals Hartman of Garden of Kettler, dan zul je dieper in de buidel moeten tasten dan voor een minder bekend merk of een huismerk.

#4 De meerwaarde van goede service
Een tuinbank of tuinset moet lekker zitten. Vaak kun je uit de beschrijving van een model al goed opmaken welk zitcomfort je kunt verwachten. En dan kun je met een gerust hart online bestellen. Ben je toch niet helemaal zeker? Gelukkig beschikken de echte tuinmeubelexperts over een of meerdere showrooms, waar je persoonlijk kunt testen welk tuinmeubilair voor jou het fijnste zit. Altijd een pluspunt als die service er is! Over service gesproken: let ook even op de verzendkosten van je tuinmeubilair. Het gaat vaak om een paar forse pakketten, die niet zomaar in elke gewone auto passen. Dus het ligt voor de hand om je nieuwe tuininrichting te laten bezorgen. Daar rekent de een veel meer voor dan de ander. Het loont dan ook de moeite om even een kleine check te doen, want bij sommige tuinmeubelzaken wordt je aankoop al vanaf € 50,- gratis bezorgd!