Mlou Interieurarchitect als het perfect moet zijn

M'lou interieurarchitect is een jong ondernemend bedrijf voor de architecturale binnenruimte dat zowel over creatieve als technische vaardigheden beschikt. M'lou helpt opdrachtgevers bij de optimale inrichting van woon- en/of werkruimte en wil daarbij behoeden voor verkeerde keuzes en de daaropvolgende onnodige kosten. Om dit te voorkomen wordt er nauwkeurig gekeken naar effici&euml;nt ruimtegebruik, daarop afgestemde indeling met meubels (eventueel op maat), kleur en materialen. Daarnaast wordt de schaal van het interieur goed zichtbaar behouden - overzichtelijkheid en functionaliteit staan voorop in het ontwerpproces. 3d-beelden geven de opdrachtgevers vooraf een duidelijk beeld van het uiteindelijke ontwerp. In samenwerking met nauw contact tussen interieurarchitect en opdrachtgever maakt dit <em>M'lou's ontwerpen altijd vernieuwend en uniek.


Een ontwerp moet perfect zijn, prima is niet voldoende...

Interieurontwerp voor Fam. Driessen te Hegelsom (Limburg)

Mlou Interieurarchitect

De wens van de opdrachtgevers was het vergroten van de entree en het creëren van opbergruimte voor jassen, tassen en schoenen. In de woonkamer wilde de familie het woon- en eetgedeelte van elkaar scheiden. Om dit te bereiken is een ongebruikt deel van het woongedeelte aan de entree toegevoegd. Dit maakte de entree ruimer en creëerde plaats voor opbergmogelijkheden. Door middel van het gebruik van karakteristieke deuren en twee grote taatsdeuren met een fijn stalen profiel is een staats koloniaal uiterlijk ontstaan.


In de woonkamer is in lijn met de aanbouw aan de achterzijde een moderne en suite geplaatst. Door de en suite deuren te openen of sluiten kunnen de twee functiegebieden - woon en eetkamer - dan wel van elkaar gescheiden of samengevoegd worden. In het ontwerp is zorgvuldig rekening gehouden met de samenhang van de gehele benedenverdieping en de lichtinval.


Tevens verzorgt M'lou interieurarchitect verkoopvisualisaties van woningen met daarin inrichtings- en verbouwingsmogelijkheden, om op deze manier verkoop van uw woning te bespoedigen.


Verkoopvisualisatie voor Fam. Smeets te Wessem (Limburg)

Mlou Interieurarchitect

Deze woning bestaat uit een herenhuis met aan de achterzijde een net zo grote bebouwing gelegen aan de rand van een dorpsplein. Het zijn twee gedateerde (diagonaal) geschakelde woningen die geen optimale doorgang naar elkaar hebben. De achterste bebouwing wordt nu alleen als opslag gebruikt en niet geheel tot het woonhuis betrokken.

Om nieuwe kopers een indruk te geven hoe het er in de toekomst uit zou kunnen komen te zien, met al zijn nieuwe functies, zijnde routing, indeling, vormgeving en het gebruik wordt visueel de achterste bebouwing volledig bij het woongedeelte getrokken.

Een jaar lang één enkele kijker en binnen twee weken maar liefst een potentiële koper: deze verkoopvisualisatie zette de woning opnieuw op de markt.

Koop of verkoop

Bij het bewonen of de koop/verkoop van een woning krijgt iedereen te maken met uiteenlopende stijlen en behoeften: hoe passen de meubels hierin? Wat blijft en wat dient te worden vervangen? Hoe dit te presenteren? Aanpassingen in de woning ten aanzien van persoonlijke woonwensen of advies bij het bedenken van keuken, badkamer en/of indeling van de ruimten? Voor mensen die er nog niet uit zijn of ze willen verbouwen of verhuizen: soms woont iemand al jaren op dezelfde plek en krijgt deze opeens een geheel nieuw 'thuis' in hetzelfde huis. Dit kan wellicht ontstaan bij gezinsuitbreiding of juist als alle kinderen het huis uit zijn.

Uiteraard zijn deze diensten ook binnen het bedrijfsleven toe te passen.

Interieurontwerp voor Woningstichting De Kernen te Hedel (Noord-Brabant)

Mlou Interieurarchitect

Het concept voor het interieur is afgeleid van het gebied waarin De Kernen werkzaam is, daarnaast hadden de werknemers een extra wens: een vakantiegevoel op kantoor. De Kernen is een woningcorporatie die opereert in de streek die omringd wordt door Maas en Waal. De rivieren zijn als looproutes in het interieur weergegeven. Daarnaast is de natuurlijke omgeving met her en der een dorpskern weerspiegeld in het kantoor. De werkgebieden zijn natuurlijk vormgegeven en de spreekruimtes zijn ontworpen als huisjes, die zowel naar de woningcorporatie als naar het vakantiegevoel in eigen land refereren.


M'lou interieurarchitect is gevestigd te Hoofddorp (Noord-Holland) en neemt landelijke opdrachten aan.


info@mlou.nl - 0631991759 - www.mlou.nl